Design and construction of a high voltage pulser and its application on patents
Elektro kemoterapide kullanılan yüksek gerilim darbe üretici ve hastalara uygulanışı
- Tez No: 109908
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VEDAT MEHMET KARSLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Electrochemotherapy, high voltage pulser, electrode IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET ELEKTROKEMOTERAPİDE KULLANILAN YÜKSEK GERİLİM DARBE ÜRETECİ TASARIMI VE YAPIMI GERÇEK Ali Suat Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği A.B.D. Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Vedat Mehmet Karslı Ağustos 2001, 65 sayfa Bu çalışmada, Elektrokemoterapide kullanılan yüksek gerilim darbe üreteci ve elektrodunun tasannu ve yapımı gerçekleştirildi. Yapılan cihaz ve elektrod bazal hücreli kanser tipli 4 hastaya uygulandı. Tasarım aşamasında, tedavide verimlilik için gerekli olan elektrostatik alan hazır paket bilgisayar programı (Ansys-LM ver. 5.6) kullanılarak hesaplandı ve simule edildi. Elde edilen sonuçlar literatürlerdeki sonuçlarla kıyaslandı ve yüksek gerilim darbe üreteci ve elektrod tasarımında kulanıldı. Tasarlanan ve yapılan cihaz Gaziantep Üniversitesi hastanesi Dermatoloji bölümü koordinatörlüğünde hastaların tedavisinde kullanıldı. Sonuç olarak, cihaz dört hastanın tedavisinde başarılı oldu ve bu sonuç Gaziantep Üniversitesi dermatoloji bölümü uzmanları tarafından doğrulandı. Keyword: Elektrokemoterapi, yüksek gerlim darbe üreteci, elektrod
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND CONSTRUCTION OF A HIGH VOLTAGE PULSER FOR ELECTROCHEMOTHERAPY GERÇEK Ali Suat M. S. in Electrical and ElectronicsEngineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Vedat Mehmet Karslı August 2001, 65 pages In this study, high voltage pulser and its electrode used in electrochemotherapy is designed and constructed. The constructed device has been applied to 4 basal cell carcinoma type cancerous patients. In the design phase, required electrostatic field for efficacy in treatment is calculated and simulated by a software Ansys-LM ver. 5.6. The results obtained are compared with the literature and used in the design of high voltage pulser and its electrode. Designed and constructed device was used for the treatment of patients with the coordination of Dermatology Department of Gaziantep University. As a result, the device has been successful in the treatment of 4 patients and the complete response of the patients were verified.