Mersin halkevi binasının tarihi süreç içerisinde izlenmesi ve günümüz kullanımı için öneri
The Research of Mersin halkevi building in the historical periods and an offering for today's necessities
- Tez No: 112724
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM CENGİZLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Cityhalls, Mersin, Construction, restoration, Modification II
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ MERSİN HALKEVİ BİNASININ TARİHİ SÜREÇ İÇERİSİNDE İZLENMESİ VE GÜNÜMÜZ KULLANIMI İÇİN ÖNERİ Ela ESKİYENENTÜRK Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dal Danışman : Prof. Dr. Tamer GÖK Yıl: 1998, Sayfa: 87 Jüri : Prof. Dr. Tamer GÖK Porf. Dr. Erkin ERTEN YrdDoç. Levin ÖZGEN Mersin Halkevi Binası' nı konu alan bu çalışma, binanın kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği süreçleri inceleyip; bina üzerinde yapılan çalışmaları değerlendirerek, binanın günümüzdeki kullanım amaçlarına cevap verebilecek şekilde yenilenmesi amacını gütmektedir. 1946'da Halkevi olarak açıldığından bu yana birçok yönetim değişikliği geçiren; restore edilen ve restorasyon sonrasındaki yapısal değişikliklere maruz kalan bina; günümüzde birbirinden farklı üç idari birim tarafından kullanılmakta ve farklı kullanım amaçlarının çalışmasından doğan sorunlarla karşı karşıya kalmış durumdadır. Çalışmada sorunları çözmek zere öneriler getirilirken, bir tadilat planı üzerinde de uygulamalı olarak gösterilmiştir. Anahtar Kelime: Halkevleri, Mersin, Kuruluş,Restorasyon, Tadilat
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE RESEARCH OF MERSİN HALKEVİ BUILDING IN THE HISTORICAL PERIODS AND AN OFFERING FOR TODAY'S NECESSITIES Ela ESKIYENENTURK DEPARTMENT OF ÇUKUROVA INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Tamer GÖK Year: 1998, Page: 87 Jury : Prof. Dr. Tamer GÖK Prof. Dr. Erkin ERTEN Yrd.Doc.Dr. Levin ÖZGEN This thesis tries to discover that in which conditions that Mersin Halkevi Building has been faced to; from its first construction process(1974) until our times (1997). It commends on the Building's restoration prediods and the changes that had been done by the different users. Until today this Building had been owned and used by so many different administration units in a time period over fifty years. Today, it has new problems again because off the new conditions and changing standarts. So this thesis offers some solutions for this problems and shows them on the Building's Project.