Improving individual software engineering skills: A tool to support personal software process
Kişisel yazılım mühendisliği yeteneklerini geliştirme: Kişisel yazılım süreç iyileştirmeyi destekleyen bir araç
  1. Tez No: 114277
  2. Yazar: N. ALPAY KARAGÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS, DOÇ. DR. ELİF DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kişisel Yazılım Süreçlerini İyileştirme, PSP, Kaliteli Yazılım iv, Personal Software Process, PSP, Software Process Improvement, Automated Support m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
oz KİŞİSEL YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ YETENEKLERİNİ GELİŞTİRME: KİŞİSEL YAZILIM SÜREÇ İYİLEŞTİRME' Yİ DESTEKLEYEN BİR ARAÇ Karagöz, N. Alpay Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur Demirörs Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Elif Demirörs Eylül 2001, 82 sayfa“Personal Software Process (PSP)”[Humphrey, 1995] yazılım mühendislerinin yaptıkları işi kontrol etmelerini, yönetmelerini, ve iyileştirmelerini amaçlayan bir çerçeve çizmektedir. PSP yöntemleri yararlı olmasına rağmen bir çok mühendis PSP'nin gerektirdiği detaylı veri toplama işleri yüzünden PSP kullanmaktan kaçınmaktadır. Bu çalışma PSP süreçlerini destekleyen bir yazılımın geliştirilmesini ve gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla PSP'nin maliyeti ve yararlan tartışılmış, otomasyon için gereksinimler tanımlanmış ve varolan yazılım araçları karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPROVING INDIVIDUAL SOFTWARE ENGINEERING SKILLS: A TOOL TO SUPPORT PERSONAL SOFTWARE PROCESS Karagöz, N. Alpay M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Elif Demirörs September 2001, 82 pages The Personal Software Process (PSP) [Humphrey, 1995] is a framework, which aims software engineers to control, manage, and improve the way they do their work. While the PSP methods are helpful, many engineers are discouraged from using PSP because of its detailed record keeping tasks. This study focuses on the development and implementation of an automated tool that will support PSP. For this purpose, we discuss the need for PSP with its costs and benefits, identify requirements for automation and compare available tools with respect to the requirements.