A Checkpointing mechanism for process migration
Süreç göçü için bir denetim noktası alma mekanizması
- Tez No: 116281
- Danışmanlar: DR. ATİLLA ÖZGİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Checkpointing/Restart, process migration, load balancing. Ill
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
oz SÜREÇ GÖÇÜ İÇİN BİR DENETİM NOKTASI ALMA MEKANİZMASI Özakça, Muzaffer Yüksek Lisans Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Dr. Attila Özgit Aralık 2001, 96 sayfa Bu tezde, işletim sistemi çekirdeği destekli bir Süreç Göçü (SG) altyapısının tasarımı ve gerçeklenmesi anlatılmaktadır. Gerçeklenme birbirine bağlı bir grup bilgisayarın yük dengesinin sağlanması amacıyla kullanılmak üzere yapılmıştır. Gerçekleme ortamı Linux 2.4'dür. Bu altyapı sonradan anlatılacağı gibi değiştirilmemiş uygulamaların denetim noktası alma/yeniden başlatılmasına dayanmaktadır. Altyapı, hataya dayanıklılık ve hatadan geri dönüş gibi diğer durumlarda da kullanılabilecektir. Anahtar Sözcükler : Denetim noktası alma / yeniden başlatma, süreç göçü, yük dengeleme. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CHECKPOINTING MECHANISM FOR PROCESS MIGRATION Özakça, Muzaffer M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Dr. Attila Özgit December 2001, 96 pages In this thesis, the design and implementation of a kernel supported Process Migration (PM) infrastructure is described. The realized implementation is to be used on a load-balanced cluster of interconnected computers. The implementation environment is Linux 2.4. This infrastructure is based on checkpointing and restart of unmodified applications, which is anticipated to have many other uses. It could be used in various problem domains, such as fault tolerance and recovery.