Designing a computerized human resources information system
Bilgisayar destekli bir personel bilgi sistemi tasarımı
  1. Tez No: 11657
  2. Yazar: GÜNSELİ GÜLTEKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DİLEK YELDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi, Veri Tabanı Yönetim Sistemi, Sistem Analizi ve Tasarımı, Human Resources Information System, Data Base Management System, System Analysis and Design IV
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 204
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR DESTEKLİ BÎR PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI BlİMSELl GlLTEKİN. Bu çalışmanın amacı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi için yeni bir personel bilgi sistemi kurulmasıdır. Sistemin problemlerini ve eksikliklerini bulmak İçin personel İle görüştürülerek ve dokümanlar incelenerek mevcut sistem analiz edilmiştir. Personel aktivitelerinin otomasyonu ana amaç olarak kararlaştırılmış ve veri tabanı yönetim sistemi yaklaşımı, sistemin sorunlarına bir çözüm olarak düşünülmüştür. Çalışmanın büyük bir kısmı dBASE III Plus programlarından oluşan bir uygulama yazılımı geliştirmekten oluşmaktadır. Sistem test edildikten sonra tatmin edici bir sonuca ulaşılmıştır. Her ne kadar sistem sözedilen fakültenin ve personel yöneticisinin.gereksinimlerine göre tasarlandıysa da yöntem ve kavramlar üniversiteler için benzeri personel sistemlerinin geliştirilmesinde bir model olarak kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING A COMPUTERIZED HUMAN RESOURCES INFORMATION SYSTEM gUmselî GULTEKÎN M.B.A. Supervisor: Assist. Prof. Dilek Yeldan September 1990, 59 pages The aim of this study is to develop a new human resources (personnel) information system for the faculty of Political Sciences of Ankara University. Present system is analysed to find the problems and defaults by conducting interviews with the personnel and analysing the documents. Then,: automation of the personnel activities is decided as the major objective and a data base management system approach is considered- as a solution to system's problems. The major part of the study involves developing an application software comprised of dBASE III Plus programs. A satisfactory result is achieved after testing of the system Although the system has been designed for the particular needs of the faculty and the personnel manager, the concepts, and methodology could be used as a model in development of such personnel systems for the universities.