Two new algorithms for the linear assignment problem
- Tez No: 11659
 - Danışmanlar: DOÇ. MUSTAFA AKGÜL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Matematik, Mathematics
 - Anahtar Kelimeler: Atama problemi, ikil uyumlu ağaçlar, Assignment problem, signature, stronly feasible tree. IV
 - Yıl: 1990
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET DO?RUSAL ATAMA PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜNDE İKİ YENİ ALGORİTMA Oya Ekin Yöneylem Araştırması Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Mustafa Akgül Ekim 1990 Doğrusal atama problemi, birleşi (combinatorial) eniyileme ve serim akım teorisinde en temel problemlerden biri olarak literatürde geniş kapsamda çalışılmıştır. Bu tez çalışmasında, atama problemini çözmek için iki yeni yaklaşım önerilmiştir. Birinci algoritmaikil uyarlılığı sürekli sağlar ve ağaçlar topluluğu ile çalışır. Çizgedeki batak noktaların derece dizimi belli bir özelliğe ulaşınca durulur. İkinci algoritma ise pivotsal bir algoritmadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TWO NEW ALGORITHMS FOR THE LINEAR ASSIGNMENT PROBLEM Oya Ekin M.S. in Operations Research Supervisor: Assoc. Prof. Mustafa Akgiil October 1990 The linear assignment problem (AP) being among the first linear programming problems to be studied extensively, is a fundamental problem in combinatorial optimization and network flow theory. AP arises in numerous applications of assigning personnel to jobs, assigning facilities to locations, sequencing jobs, scheduling flights, project planning and a variety of other practical problems in logistics planning. In this thesis work, we seek for new approaches for solving the linear assignment problem. The main concern is to develop solution methods that exhibit some sort of parallelism. We present two new approaches for solving the assignment problem : A dual-feasible signature guided forest algorithm and a criss-cross like algorithm...