Elazığ yöresinde bulunan sansarların (Martes sp. mammalia carnivora) taksonomik yönden incelenmesi
Investigation of martens (Martes sp. mammalia carnivora) in view of taxonomy Elazığ region
  1. Tez No: 116608
  2. Yazar: MUSTAFA ATİLLA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AKIN TEMİZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Martes foina, Martes martes, kafatası, yayılış, morfoloji. VI, Martes foina, Martes martes, skull, distribution, morphology IC YflBSBCMunM KEJRUUD
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ ELAZIĞ YÖRESİNDE BULUNAN SANSARLARIN (Mammalia : Carnivore) TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Mustafa ATİLLA Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 34 Bu çalışma, Elazığ'ın değişik yerlerinden toplanan 19 erkek ve 17 dişi olmak üzere toplam 36 örnek üzerinde yapılmıştır. Toplanan örneklerin morfolojik ve biyometrik özellikleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar literatürdeki sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırmalar sonunda Elazığ'da Mattes martes (Linnaeus, 1758) ve Martes foina (Erxleben, 1777) türlerinin bulunduğu, bu türlerin dış morfolojik ve kafatası özellikleri bakımından birbirinden aynldıkları ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis TAXONOMIC INVESTIGATION OF MARTENS (Mammalia : Carnivore) IN ELAZI? PROVINCE Mustafa ATİLLA Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 2002, Page : 34 In this study, 36 martens (19 males and 17 females) taken from the different regions of Elazığ were investigated. The morphological and biometrics properties of samples were investigated in detail. The data obtained from the specimens were compared with result of previous studies. As a result it was suggested that Martes martes (Linnaeus, 1758) and Maries foina (Erxleben, 1777) differ from each other according to their morphological characteristics and skull features.