Designing an information system for maintenance planning, control and cost estimation for a military aviation depot
Askeri havacılık bakım fabrikası için bakım planlaması, bakım kontrolü ve maliyet hesaplamasına yönelik bilişim sistemi tasarımı
  1. Tez No: 118982
  2. Yazar: UFUK VEYSEL DEDEOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bakım Planlama, Bakım Kontrol, Maliyet Tahmini, Yenileştirme, Bilişim Sistemi, Karar Destek Sistemi, Maintenance Planning, Maintenance Control, Cost Estimation, Overhaul, Information System, Decision Support System
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
oz ASKERİ HAVACILIK BAKIM FABRİKASI İÇİN BAKIM PLANLAMASI, BAKIM KONTROLÜ VE MALİYET HESAPLAMASINA YÖNELİK BİLİŞİM SİSTEMİ TASARIMI Dedeoğlu, Ufuk Veysel Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tayyar ŞEN Ocak 2002, 135 pages Bu tez, askeri havacılık bakım fabrikalarının bakım planlaması, kontrolü ve maliyet hesaplamasına mevcut yönergeler göz önüne alınarak sistematik bir yaklaşım getirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, hava araçlarının en üst bakım seviyesi olan depo seviyesi bakım yapan askeri bir havacılık bakım fabrikasına, fabrikanın organizasyonu ve öncelikli ihtiyaçları göz önüne alınarak bakım kontrolünün ve planlamasının yapılmasına, bakım maliyetinin hesaplanmasına destek olacak bir bilgi sistemi tasarlanarak uygulamaya esas teşkil edecek bir veritabanı oluşturulmuş, bu veritabanının mevcut sisteme uygulanmasında beklenen faydalar ve bu faydaların ne kadarına ulaşıldığı irdelenmiş, eksik hususlar belirlenmiş ve fabrikanın gelecekteki ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan veritabanının nasıl geliştirileceği konusunda yol gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING AN INFORMATION SYSTEM FOR MAINTENANCE PLANNING, CONTROL AND COST ESTIMATION FOR A MILITARY AVIATION DEPOT Dedeoğlu, Ufuk Veysel M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Tayyar ŞEN January 2002, 135 pages The goal of this thesis is to provide a systematic approach to maintenance planning, maintenance control and cost estimation processes in a military aviation depot in the scope of military directives. Within the frame of the goal, an information system, which will support maintenance planning, maintenance control and maintenance cost estimation, is designed for an army aviation depot, performing depot level maintenance of aircraft which is the highest level of maintenance by considering organization structure and primary needs of the factory, a database is developed to form a base for application, the benefits expected by implementation of the database and realized ones are investigated, the missing points are determined and a guide for future development of the database for future needs of the factory is given.