Erzurum ili Rafignatoidleri ve Keyletoidleri (Acari:Actinedida) üzerine sistematik araştırmalar
Systematic investigations on the Raphignathoidea and Cheyletoidea (Acari:Actinedida) of Erzurum province
  1. Tez No: 121380
  2. Yazar: SALİH DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NUSRET AYYILDIZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Acari, Raphignathoidea, Cheyletoidea, sistematik, Erzurum, Türkiye, Acari, Raphignathoidea, Cheyletoidea, Systematics, Erzurum, Turkey. n
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
ÖZET Doktora Tezi ERZURUM İLİ RAFİGNATOİDLERİ VE KEYLETOİDLERİ (ACARI, ACTINEDIDA) ÜZERİNE SİSTEMATİK ARAŞTIRMALAR Salih DOĞAN Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Nusret AYYILDIZ Bu çalışmada, Erzurum il merkezi ve ilçelerinden toplanan rafignatoid ve keyletoid akarlar değerlendirilmiş ve bu örneklerden altı familyaya ait toplam yirmi üç tür tespit edilmiştir. Bu türlerden Favognathus dislortus, F. variabilis, Sligmaeus pilatus, Eustigmaens myrtea, E. microsegnis, E. ioanninensis, Neognalhus terrestris, Hemicheyleiia wellsi ve Hypopicheyla elongata Türkiye faunası için; Favognathus erzurumensis n.sp., Tycherobius bollandi n.sp., T. turcicus n.sp. ve Sdgmaeus kamili n.sp. bilim dünyası için yenidir. Daha önce Türkiye'den kaydedilmiş olan on türe bu çalışmada da rastlanmıştır. Tespit edilen türlerin örneklerimiz üzerinden özgün şekilleri çizilmiş, çeşitli organlarının ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş, yaşama alanları ile Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiş, çeşitli sistematik sorunları tartışılmış, familya, cins ve tür teşhis anahtarları düzenlenmiştir. 2002, 121 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph. D. Thesis SYSTEMATIC INVESTIGATIONS ON THE RAPHIGNATHOIDEA AND CHEYLETOIDEA (ACARI: ACTINEDIDA) OF ERZURUM PROVINCE Salih DO?AN Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Nusret AYYILDIZ It has been evaluated the raphignathoid and the cheyletoid mites species collected from Erzurum province. Twenty-three species belonging to six families were identified and described. Of these; Favognathus distortus, F. variabilis, Stigmaeus pilatus, Eustigmaeus myrtea, E. microsegnis, E. ioanninensis, Neognathns terrestris llemicheyletia wellsi and Hypopicheyla elongala are new records for the Turkish fauna; Favognathus erziimmensis n.sp., Tycherobhis bollandi n.sp., T. turcicus n.sp. and Stigmaeus kamili n.sp. are new to science. In this study, it has also been found ten species that have been recorded from Turkey before. The morphological characters, the measurements and drawings of various organs, habitats and distributions on the Turkey and world of identified species were given, and it has been remarked systematical aspect, arranged keys for families, genera and species. 2002, 121 pages