XX. yüzyılda Doğu Türkistan
East Turkhistan ın 20 th century
  1. Tez No: 122050
  2. Yazar: HAMZA ÇALGAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RAMAZAN HURÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Doğu Türkistan, Türk Tarihi, Türk Ülkeleri, Türk Kavimleri, East Turkhistan, The History of Turk, The Turkish Countries, The Turkish Nations
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
VI ÖZET Yüksek Lisans Tezi XX.YUZYILDA DOĞU TÜRKİSTAN Hamza ÇALGAN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Ve Sanalları Anabilim Dalı İslam Tarihi Bilim Dalı 2002, Sayfa: 108 20. yy. 'da Doğu Türkistan" adı altında gerçekleştirilen bu çalışma giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Doğu Türkistan'ın coğrafi konumu ve ekonomisi hakkında bilgi verilmiştir. Tezin birinci bölümünde Doğu Türkistan topraklan üzerinde yaşayan Türk Devletleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde başlangıçtan 20. yy. 'a kadar Doğu Türkistan hakkında genel bilgiler, Doğu Türkistan'ın nüfusu ve kültürel hayatı ile ilgili bilgiler yer almıştır. Araştırmamız sonucunda Doğu Türkistan Türklerinin çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını gördük.
Özet (Çeviri)
VII SUMMARY Master Thesis EAST TURKHISTAN IN 20th CENTURY Hamza ÇALGAN The University of Fırat Social Siciences İnstitude Main Science Branch of Arts and the History of the İslam Science Branch of History İslam 2002, page: 108 This work which was verified under the headline of East Turkhistan in 20th Century consists of three parts; one of them is Introduction and the other two parts. In the Introduction, information was given about Geographical location of East Turkhistan and its economy. The first part of this thesis is about the Turkish govornments which lived in East Turkhistan. The second part is about a general information about East Turkhistan, the population of East Turkhistan and its cultural life from the beginning to 20th century. At the and of our research we saw that people who live East Turkhistan, Turks, have been trying to live under too much hard conditions.