A Programmable single axis motion control system
  1. Tez No: 1264
  2. Yazar: BAYRAM DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MİRZAHAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Programlanabilir kontrol, adım motoru, hareket sistemi. -iv, Programmable control, stepping motor, positioning system. -iii
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET TEK EKSENLİ PROGRAMLANABİLİR POZÎSYON KONTROL SİSTEMİ DEMİR, Bayram Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mirzahan Hızal Eylül 1987, 6 3 sayfa. Bu tezde programlanabilir tek eksenli bir hareket sisteminin kontrol ünitesi tasarlanxp, gerçeklenmiş, ayrıca performans karakteristiği araştırılmıştır. Performans karekteristiğini araştırmak için, içmoment- hız, dışmoment-hız eğrileri sürtünmeli moment yöntemiyle çıkarılmıştır. Sonuçta, tasarlanan tek eksenli programlanabilir bir pozisyon kontrol sisteminin hatasız olarak bir makina sis temini programlanan yere pozisyon aldırdığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PROGRAMMABLE SINGLE AXIS MOTION CONTROL SYSTEM DEMİR, Bayram M.S. in Electric and Electronic Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mirzahan Hizal September 1987, 63 Pages In this thesis, a programable single axis motion control system has been designed and realized, and performance characteristics have been also investigated. Pull-in torque-speed curve, and pull-out torque -speed curve has been obtained by using the friction-torque method to investigate the performance characteristics. It is seen that the designed programmable single axis motion control system moves the machine tool to a defined position accurately.