Kırıkkale Üniversitesi kampus florası
Flora of Kırıkkale University campus
  1. Tez No: 127384
  2. Yazar: ÖMER ZİYA NUGAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Kırıkkale Üniversitesi, Kampus
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KAMPUS FLORASI NUGAY, Ömer Ziya Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yard. Doç. Dr. Ahmet Duran Haziran 2002, 94 sayfa Araştırma alanı Kırıkkale ili Yahşihan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kırıkkale Üniversitesinin Kampusudur. Bu çalışmada 517 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 61 familyaya ait 238 cins ve 370 tür ve türaltı takson tespit edilmiştir. Tür ve türaltı seviyedeki 34 takson B4 karesi için yeni kayıttır. 44 takson ise endemik olup, endemizm oranı % 11.89'dır. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri 95 (% 25.68), Akdeniz elementleri 28 (% 7.57), Avrupa-Sibirya elementleri 10 (% 2.70) ve geniş yayılışlılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler 237 (% 64.05)'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FLORA OF KIRIKKALE UNIVERSITY CAMPUS NUGAY, Ömer Ziya Kırıkkale University Graduate School Of Natural and Applied Sciences Department of Biology, M. Sc. Thesis Supervisor: Asst. Prof. Dr. Ahmet Duran June 2002, 94 pages The study area Kırıkkale University campus is in Kırıkkale province and its Yahşihan district. In the study flora of this area was investigated and 61 families, 238 genera and 370 taxa have been found evaluating 517 specimens. 34 taxa are new record for B4 square. 44 taxa are endemic and endemism rate is 11.89 %. Phytogeographical elements of the taxa are as fallows: Irano-Turanian elements 95 (25.68 %), Mediterranean elements 28 (7.57 %), Europe-Siberian elements 10 (2.70 %) and wide spreading elements 237 (64.05 %). Key words; Flora, Kırıkkale University, Campus