Restoration project of Deveci Hanı in Edirne
- Tez No: 12785
- Danışmanlar: EMRE MADRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: han, çevresel değerlendirme, ticari yapılar, yeniden işlevlendirme Ana, han. environmental evaluation, commercial. buildings, rsfunctioning
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
ÖZET EDÎRME DEVECİ HANI'NIN RESTORASYON PROJESİ KILIÇCÖTE. M. Cansen Yüksek Lisans Tezi. Hisarlık Bdlûraö Tez Yöneticisi: ö§r. Gör. Esre MÂDRÂM Aralık 199ör 190 sahi f e Bu çalışma Edirne'deki Deveci Hanı ile ilgilidir. Çalışmanın amacı restorasyon kriterleri ve hanın potansiyelleri doğrultusunda yeni bir işleve hizmet edebilmesini sağlayacak projeyi hazırlamaktır. Çalışma genelden özele inen, belgeleme, araştırma ve önerileri içeren bilgilerden oluşmuştur. Bölge ve yapı ölçeğinde toplanan bilgilerin değerlendirilmesinden sonra öneri restitösyon şeması ve restorasyon projesi ile çalışma sonuçlandı rı İmaktadı r.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF DEVECÎ KANI İrî EDÎRHE KILIÇÇOTE, K. CÂN8EM ¥t. Sc. in Architecture Supervisor: Inst. Ears December 1990. 190 pages This is a study on Deveci Ham in Edirne. The aim of the study is to prepare a restoration project for the building with regard to restoration criteria and the potentials of the han for a new function. The study follows an order from general to more detailed informations on survey, research and proposal. With the evaluation of the data gathered from these on regional and building scale. the study ends with a proposal for the restitution scheme and a restoration project.