Karaman yöresinin makrofungusları üzerinde taksonomik araştırmalar
Taxanomic investigations on the macrofungi in Karaman province
  1. Tez No: 128896
  2. Yazar: HASAN HÜSEYİN DOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CELALEDDİN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Flora, Taksonomi, Karaman, Türkiye, Macrofungi, Flora, Taxonomy, Karaman, Turkey. II
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 469
Özet
ÖZET Doktora Tezi KARAMAN YÖRESİNİN MAKROFUNGUSLARI ÜZERİNDE TAKSONOMİK ARAŞTIRMALAR Hasan Hüseyin DOĞAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Celâleddin ÖZTÜRK 2001, 453 Sayfa Jüri: Yrd.Doç.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Prof.Dr.Mecit VURAL Doç.Dr.Mustafa IŞILOĞLU Doç.Dr.Ahmet AFYON Doç.Dr.Kuddisi ERTUĞRUL Bu çalışmada, Karaman yöresinde farklı lokalitelerden 1998-2001 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında 1 152 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda, toplam 2 sınıf, 10 takım, 40 familya ve 102 cinse ait 322 takson belirlenmiştir. Belirlenen taksonlardan 24' ü Ascomycetes, 298 'i Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 111 tür ve 1 varyetenin Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis TAXONOMIC INVESTIGATIONS ON THE MACROFUNGI IN KARAMAN PROVINCE Hasan Hüseyin DO?AN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Department Supervision Assist.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK 2001, 453 Pages Jury: Assist.Prof.Dr. Celâleddin ÖZTÜRK Prof.Dr.Mecit VURAL Assoc.Prof.Dr.Mustafa IŞILO?LU Assoc.Pr.Dr.Ahmct AFYON Assoc.Prof.Dr.Kuddisi ERTU?RUL In this study totally 1152 macrofungi specimens have been collected different localities in Karaman province between 1998-2001 particularly during the months of autumn and spring seasons. As a result of the field and laboratory studies, 322 taxa belonging to 102 genus 2 classes, 10 ordo and 40 families have been identified. Identified taxa are 24 species belonging to Ascomycetes and 298 species belonging to Basidiomycetes classes. According to present literature on macrofungi flora, 1 1 1 species and 1 variety were found to be new records for Turkey.