Patnos (Ağrı) yöresinde yetişen magrofunguslar üzerinde taksonomik bir araştırma
A Taxonomical research macrofungi grown in Patnos (Ağrı) province
  1. Tez No: 105735
  2. Yazar: İBRAHİM HALİL KARACAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN DEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofonguslar, Taksonomi, Patnos (Ağrı), Türkiye, Macrofungi, Taxonomy, Patnos (Ağrı), Turkey. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET PATNOS (AĞRI) YÖRESİNDE YETİŞEN MAKROFONGUSLAR ÜZERİNDE TAKSONOMİK BİR ARAŞTIRMA KARACAN, İbrahim HALİL Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Kenan DEMİREL Temmuz 2001, 68 sayfa Bu çalışma, Patnos (Ağrı) yöresinde yetişen makrofunguslar üzerinde yapılmıştır. Arazi çalışması ve örneklerin toplanması 2000 yılı içinde gerçekleştirilmiştir. Arazi ve laboraruvar çalışmaları sonucunda teşhisleri yapılan örneklerin 3 sınıf ve 15 familya içinde dağılım gösteren 30 makrofongus taksonu olduğu belirlenmiştir. Bunlardan Peziza varia (Hedw.) Fr. (Pezizaceae), Pluteus ephebeus (Fr.:Fr.) G'\\\.(Plııteaceae), Coprinus auricomus Pat. (Coprinaceae) ve Inocybe tigrina Heim (Corünariaceae) türleri ülkemiz makrofongus florası için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A TAXONOMICAL RESEARCH ON MACROFUNGI GROWN IN PATNOS (A?RI) PROVINCE KARACAN, İbrahim Halil Msc, Biological Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Kenan DEMİREL July 200 1,66 pages This study was carried out on macrcfungi grown in Patnos (Ağrı) Province.The field study and sample collection were conducted in the year of 2000. As a result of the field and laboratory studies, 30 macrofungi taxa in 15 families belonging to 3 classes were identified. Among these taxa Peziza varia (Hedw.) Fr. (Pezizaceae), Plutens ephebeus (Fr.:Fr.) Gill. (Pluteaceae), Coprimis auricomus Pat. (Coprinaceae), Inocybe tigrina Heim (Cortinariaceae) are new records for Turkish macrofungi flora.