Niğde ve çevresi Solifugae (böyüler) takımının sistematiği
Systematic of Solifugae in the surrounding of Niğde
- Tez No: 128950
- Danışmanlar: PROF. DR. AYVAZ BABAŞOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Solifugae, Sistematik, Fauna, Niğde, Türkiye, Systematic, Solifugae, Fauna, Niğde, Turkey
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET NİĞDE VE ÇEVRESİ SOLIFUGAE (BÖYÜLER) TAKIMININ SİSTEMATİĞİ KOCA, Hakan NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ BİYOLOJİ ANABİLİM DALI DANIŞMAN: Prof. Dr. Ayvaz BABAŞOĞLU Temmuz 2002, 69 sayfa Bu çalışmada Niğde ile çevresinden toplanan Solifugae (Böyüler) takımına ait Galeodidae, Gylippidae, Karschiidae, Solpugidae, Rhagodidae ve Daesiidae familyalarından toplam 65 örnek incelenmiştir. Teşhis edilen 13 türden yedisinin Galeodidae, ikisinin Gylippidae, birinin Karschiidae, birinin Solpugidae, birinin Rhagodidae ve birinin de Daesiidae familyalarına ait olduğu tespit edilmiştir. Bunlardan; Galeodellus caspius, Galeodellus orientalis, Othoes vittatus, Karschia birulae, Oparbella asiatica ve Rhagodes eylandti Türkiye için yeni kayıt olduğu belirlenmiştir.. Bu türlerin sistematik ve bazı ekolojik özellikleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY SYSTEMATIC OF SOLIFUGAE IN THE SURROUNDING OF NIGDE KOCA, Hakan UNIVERSITY OF NIGDE GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES DEPARTMENT OF BIOLOGY SUPERVISOR: Prof. Dr. Ayvaz BABAŞOGLU JULY 2002, 69 pages In this study 65 samples of Galeodidae, Gylippidae, Karschiidae, Solpugidae, Rhagodidae and Daesiidae which belong to order Solifugae from Niğde province were examined. Of 13 species identified, seven species belong to the family Galeodidae; two species belong to the family Gylippidae; one species belong to the family Karschiidae; one species belong to the family Solpugidae; one species belong to the family Rhagodidae and one species belong to the family Daesiidae were determined, respectively. Of these species; Galeodellus caspius, Galeodellus orientalis, Othoes vittatus, Karschia birulae, Oparbella asiatica and Rhagodes eylandti were recorded for the first time from Turkey. Additionally, systematic characteristics and some ecological features of these species were given.