Intelligent team formation companies appliying quality certification
Kalite sertifikasyonu için başvuran kuruluşları denetleyecek zeki takımlar oluşturma
  1. Tez No: 130865
  2. Yazar: G. SENA EMRE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜRKAY DERELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Takım Kurma, Bulanık Mantık, Kalite Denetimi iv, Team Formation, Fuzzy Logic, Quality Auditing in
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
oz KALİTE SERTÎFİKASYONU İÇİN BAŞVURAN KURULUŞLARI DENETLEYECEK ZEKİ TAKIMLAR OLUŞTURMA EMRE, G. Sena Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Tez Danışmanı: Doç. Dr. Türkay DERELİ Ağustos 2003, 104 sayfa Bu tezde, uygun takım büyüklüğü ve takım üyelerine sahip Kalite Denetim takımları kuracak bulanık bir takım kurma modeli geliştirilmiştir. Takım kurma problemi öznel, eksik bilgi ve belirsiz kişisel değerlendirmeler içeren bir karar verme problemidir. Problemi tam ve doğru olarak modelleyebilmek için Bulanık Mantık kullanılmıştır. Bunun yanında, her adayın için - denetim takımının gerektirdiği kabiliyetler ile aday kabiliyetlerinin karşılaştırılmasıyla elde edilen- bulanık uygunluk değerleri Bulanık Değerlendirme metodu kullanılarak hesaplanmıştır. Elde edilen değerler kullanılarak ilk bulanık amaç fonksiyonu oluşturulmuştur. Sonrasında, formüle edilen bulanık amaç fonksiyonları en iyi takımı oluşturmak için bütçe ve çizelge gibi çeşitli kısıtlar altında eniyilenmiştir. Önerilen bulanık matematiksel modelin çözümü için Tavlama Benzetimi algoritması kullanılmış ve geliştirilmiş model için C++ programlama dilinde bir bilgisayar programı hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTELLIGENT TEAM FORMATION FOR COMPANIES APPLYING QUALITY CERTIFICATION EMRE, G. Sena M.Sc. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Türkay DERELİ August 2003, 104 pages In this thesis, a. fuzzy team-formation model has been developed for the formation of a Quality Audit (QA) team, which has the appropriate team size and team members. The team formation problem is a decision-making problem, which contains subjectivity, imprecise information and vague human evaluations. Fuzzy Logic (FL) is used, in order to model the problem accurately and correctly. Fuzzy ratings method is used to calculate the fuzzy compatibility values of each candidate that shows the match between the skills of the team members and the skills required for an audit team. The obtained values are utilized to form the fuzzy objectives. Afterwards, the formulated fuzzy objectives are maximized to form the best team under several constraints like budget and schedule. Simulated Annealing algorithm is employed for the solution of the proposed fuzzy mathematical model and a computer program in C++ programming language is prepared.