Gaziantep ilinde yayılış gösteren yabani Rosa L. türlerinin tespiti ve Gaziantep Üniversitesi Botanik Bahçesi'ne introduksiyonu
The Identification of Rosa L. species spreading in Gaziantep and introduction of them to Botanic Garden of Gaziantep University
  1. Tez No: 130892
  2. Yazar: FATİH YAYLA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF ZEYNALOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Gül, kuşburnu, taksonomi, Gaziantep, Rosa, Wild Rosa, taxonomy, Gaziantep
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
İİİ ÖZ GAZİANTEP İLİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN YABANİ ROSA L. TÜRLERİNİN TESPİTİ VE GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BOTANİK BAHÇESİNE İNTRODUKSİYONU YAYLA, Fatih Yüksek lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Yusuf ZEYNALOV Mayıs 2003, 79 sayfa Çalışma 2000-2002 yılları arasında Gaziantep merkez ve ilçelerinde yayılış gösteren doğal Rosa L. türlerinin tespiti ve introduksiyonu üzerine yapılmıştır. Araştırma alanına periyodik olarak arazi çıkışları yapılmış ve toplanan örnekler herbaryum materyali haline getirilmiş ve Gaziantep Üniversitesi Botanik Bahçesine introduksiyonu yapılmıştır. Yapılan teşhis çalışmaları sonucunda 10 Rosa L. türü tayin edilmiş ve bu türlerden 6 tanesinin introduksiyonu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT THE IDENTIFICATION OF ROSA L. SPECIES SPREADING IN GAZİANTEP AND INTRODUCTION OF THEM TO THE BOTANIC GARDEN OF GAZİANTEP UNIVERSITY YAYLA, Fatih M. Sc. In Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Yusuf ZEYNALOV May 2003, 79 pages This study was carried out on determining and introducing of species of wild Rosa L. which spread central and districts of Gaziantep between 2000 and 2002. Periodic field trips were performed to the study area, the collected specimens to be made herbarium materials and some of that was introduced to the Botanic Garden of Gaziantep University. As a result of diagnosis studies, 10 different Rosa L. species were identified and 6 of them were introduced.