Properties of hydraulic cements and aggregates in Gaziantep region
  1. Tez No: 4035
  2. Yazar: SEMA ERGÖNÜL
  3. Danışmanlar: ERKAN ŞAHMALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: çimento, agrega, beton, ultrasonic ses hızı, geri tepme sayısı, basınç dayanımı, . yarmada çekme dayanımı, eğilme dayanımı, elastislik.modülü, komposit model II
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET GAZİANTEP YÖRESİNDE KULLANILAN HİDROLİK ÇİMENTO VE AEREGALARIN ÖZELİKLERİ ERGÖNÜL, SEMA Yüksek lisans tezi, Mimarlık Bölümü Mimarlık Fakültesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Dantşman : Öğr.Gör. Erkan Şahmalı Y. Danışman: Doç. Dr. Abdurrahman Güner Eylül, 19BB, 63 sayfa Bu çalışmada, Gaziantep'te mevcut bulunan Gaziantep Katkılı Portland Çimentosu (KPÇ-325), Irak Normal Portland Çimentosu(PÇ), Narlı and Birecik agregalarınm özelikleri incelenmiştir. 0.60, 0.50 and O.kD su:çimento oranlarındaki beton numunelerinin harç fazı üretilmiştir. Harç numuneleri üzerinde tahribatlı ve tahribatsız deneyler yapılmış ve harç fazlarının özeliklerinin betonlar üzerindeki etkisi incelenmiştir. Komposit modeller kullanılarak kaba agrega- nm ve harç fazının ses hızından betonun elastisite modülü tahmin edilmiştir. Harç fazının basınç mukavemetini tahmin etmek için, basınç mukavemeti, geri tepme sayısı, ses hızı arasında bazı bağıntılar kurulmuştur. Ayrıca, betonun ve harç fazının ses hızı, geri tepme sayısı ve basınç mukavemetleri arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Verilen bir betonun özeliklerini, onun harç fazından tahmin etmeyi mümkün kılan bütün durum larda iyi bir korelasyonun var olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROPERTIES OF HYDRAULIC CEMENTS AND AGGREGATES IN GAZİANTEP REGION ERGÖNÜL, SEMA M.Sc. in Department of Architecture Faculty cf Architecture Middle East Technical University Supervisor : Instr. Erkan ŞAHMALI Co-supervisDr : Assoc. Prof. Abdurrahman GÜNER September, 198B, 63 pages In this mark, the properties of Gaziantep Portland Pozzolan Cement(PPC), Iraq Ordinary Portland Cement(OPC), Narlı and Birecik aggregates available in Gaziantep mere investigated. Mortar phases of concretes with 0.60, 0.50, and 0.40 water : cement ratios were produced. Mortar speci mens were subjected to destructive and non-destructive tests and the effect of the properties of the mortar phases on those of the concretes urns investigated. Using composite models, the dynamic moduli of elasticity of concretes were estimated from dynamic moduli Df elasticity of the coarse aggregates and the mortar phases from the pulse velocities. The data obtained was statistically analysed and some relations of the f =F(N), f =F(V) and F =F(N,V) forms were c c c investigated for the estimation Df the compressive strengths of mortar phases. The relations between the compressive strengths, the rebound numbers and the pulse velocities of the mortar phases and those of the concretes were also investigated. A good correlation was seen to exist in all cases, making it possible to estimate the properties of a given concrete from the properties of its mortar phase. Hey words: cement, aggregate, concrete, ultrasonic pulse velocity, Schmidt rebound number, compressive strength, splitting tensile s'trength, flexural strength, modulus of elasticity, composite model: I