Erzurum ve Erzincan ili Pseudoscorpionida (Chelicerata,Arachnida) faunası
Pseudoscorpionida (Chelicerata,Arachnida) fauna of Erzurum and Erzincan provinces
  1. Tez No: 131568
  2. Yazar: FATİH SEZEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHLİS ÖZKAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Pseudoscorpionida, Sistematik, Erzurum, Erzincan, Türkiye, Pseudoscorpionida, Systematics, Erzurum, Erzincan, Turkey. n
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
ÖZET Doktora Tezi ERZURUM VE ERZİNCAN İLİ PSEUDOSCORPIONIDA (CHELICERATA, ARACHNIDA) FAUNASI Fatih SEZEK Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Muhlis ÖZKAN Bu çalışmada, Erzurum ve Erzincan il merkezleri ve ilçelerinden toplanan sekiz yalancı akrep familyasına ait örneklerden 21 tür tespit edilmiştir. Bu türlerden Chthonius (Ehippiochthonius) tetrachelatus, Chthonius {Chthonius) jonicus, Roncus troglophilus, Neobisium {Neobisium) coryraeum, Neobisium (Neobisium) erytrodactylum, Horus modestus, Lamprochernes minor, Hesperochernes tamiae, Paratemnoides insularis, Dactylochelifer intermedius, Dactylochelifer marroccanus ve Beieriochelifer peloponnesiacum jonicus Türkiye faunası için, Chthonius (Globochthonius) erzincaniensis n.sp. ve Microcreagris turcicus n.sp. ise bilim dünyası için yenidir. Tespit edilen türlerin örneklerimiz üzerinden özgün şekilleri çizilmiş, çeşitli organların ölçümleri yapılmış, tanımları gözden geçirilmiş, yaşama alanları ile Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiş, çeşitli sistematik sorunları üzerinde durulmuş, alt takım, üst familya, familya, cins ve tür teşhis anahtarları düzenlenmiştir. 2003, 193 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph.D. Thesis PSEUDOSCORPIONIDA (CHELICERATA, ARACHNIDA) FAUNA OF ERZURUM AND ERZİNCAN PROVINCES Fatih SEZEK Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Muhlis OZKAN Twenty-one species belonging to eight pseudoscorpionids families which collected from Erzurum and Erzincan provinces were identified and described. Of these; Chthonius (Ehippiochthonius) tetrachelatus, Chthonius {Chthonius) jonicus, Roncus troglophilus, Neobisium (Neobisium) coryraeum, Neobisium (Neobisium) erytrodactylum, Horus modestus, Lamprochernes minor, Hesperochernes tamiae, Paratemnoides insularis, Dactylochelifer intermedins, Dactylochelifer marroccanus and Beieriochelifer peloponnesiacum jonicus are new records for the Turkish fauna; Chthonius (Globochthonius) erzincaniensis n.sp. and Microcreagris turcicus n.sp. are new to science. The morphological characters, the measurements and drawing of various organs, habitats and distributions on Turkey and the world of all identified species have been given, and their several systematical problems have been discussed and keys for families, genera and species have been arranged. 2003, 193 pages