Örme konfeksiyonda kumaş hatalarının ürün maliyetine etkisi
The Effects of the fabric faults on the product cost in a knitted ready-made garment
  1. Tez No: 134464
  2. Yazar: NAİM KÜÇÜKŞALVARCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ÇETİN ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: örme kumaş, kumaş hataları, ürün maliyeti, kar marjı, Knitted fabric, fabric faults, product cost, profit margin
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
ÖZET ÖRME KONFEKSİYONDA KUMAŞ HATALARININ ÜRÜN MALİYETİNE ETKİSİ KÜÇÜKŞ ALVARCI, Nairn Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Çetin ERDOĞAN Haziran 2003, 172 sayfa Bu çalışmada, örme konfeksiyonda kumaş hatalarının kar marjına olan etkisi incelenmiştir. İlk olarak, kalite kavramı ve kumaş hataları genel olarak araştırılmıştır. İkinci bölümde, bir örme konfeksiyon işletmesinde 4 farklı kumaş tipine ait 54 adet sipariş dosyası incelenerek kumaş hataları belirlenmiş ve bu sonuçlara göre kumaş hatalarının kar marjına olan etkileri hesaplanmış ve sonuçların nedenleri ve çözümleri üzerine yorumlarda bunulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE EFFECTS OF THE FABRIC FAULTS ON THE PRODUCT COST IN A KNITTED READY-MADE GARMENT KÜÇÜKŞALVARCI, Nairn MSc. in Textile Eng. Supervisor: PROF. DR. M. ÇETİN ERDO?AN June, 2003, 172 pages In this study, the effects of the fabric faults on the profit margin in kinetted ready-made garment has been researched. Firstly, the quality concept and the knitted fabric faults are researched. Secondly, 54 orders related to 4 type of fabrics are taken into consideration and fabric faults are determined. According to the result of this search, the effects of the fabric faults on profit margin are calculated, and the reasons and solutions of the results have been interpreted.