Elektrik sürücü sistemlerinin dayanıklı denetimi
Robust control of electrical drive systems
  1. Tez No: 134699
  2. Yazar: MEHMET ŞERİF ALDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN AKPOLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dayanıklı denetim, Ölü-zaman dengeleyici, Model takip denetleyicisi, İndüksiyon motorları VII, Robust control, Dead-Time Compensator, Model Following Controller, Induction Motors. rassss>£ ? m VIII
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELEKTRİK SÜRÜCÜ SİSTEMLERİNİN DAYANIKLI DENETİMİ Mehmet Şerif ALDOĞAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2003,Sayfa:55 Bu tezde, bir vektör denetimli indüksiyon motor sürücü sistemi için parametre değişimlerinin ve sistem ölü zamanının etkilerini dikkate alan bir dayanıklı hız kontrol yöntemi incelenmiştir. İlk olarak, iki serbestlik dereceli bir denetleyici tasarlanmıştır. Sistemin zaman gecikmesi etkilerini azaltmak için daha sonra bir ölü-zaman dengeleyicisi denetim sistemine eklenmiştir. Son olarak, parametre değişimleri altında kontrol sisteminin dayanıklılığım iyileştirmek için bir model takip denetim yapısı kurulmuş ve kontrol sisteminin performansım gösteren benzetim sonuçlan sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ROBUST CONTROL OF ELECTRICAL DRIVE SYSTEMS Mehmet Şerif ALDO?AN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electronic and Computer Education 2003, Page : 55 In this thesis, a robust speed control method considering the effects of system dead-time and parameter variations for a vector controlled induction motor drive system is investigated. Initially, a two-degree-of-freedom controller is designed. A dead-time compensator is then added to the control system to reduce the effects of the system time delay. Finally, a model following control structure is implemented in order to improve the robustness of the control sytem under parameter variations and simulation results showing the performence of the control system are presented.