Yazılım modellerinin kıyaslanması ve bir yazılım test modelinin otomasyonu
Comparison of software models and automation of a software test model
- Tez No: 136485
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURŞEN SUÇSUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Yazılım, Test, Model, Metrik, Güvenilirlik, Otomasyon, Otomatikleştirme, Oracle, Software, Testing, Model, Metric, Reliability, Automation, Automate, Oracle. Year: 2003 Page : 90
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Yüksek Lisans Tezi Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ÖZET Bu çalışmada yazılımın temel kavramları, yazılım modelleri, yazılım testlerinin özellikleri ve uygulama alanları verilerek yazılım ve yazılım test modellerinin günümüzdeki kullanım alternatifleri ve yeni yaklaşımları incelenmiştir. Birinci bölümde yazılımın tarihçesinden bahsedildi. İkinci bölümde temel kavramlar, üçüncü bölümde yazılımın içerdiği temel adımlar, dördüncü bölümde yazılımı betimleyen belirleme yöntemleri açıklanmıştır. Beşinci bölümde yazılım modelleri, altıncı bölümde yazılım testi, yedinci bölümde test kavramları, sekizinci bölümde yazılımlar için kullanılan test teknikleri, dokuzuncu bölümde test planlamaları hakkında bilgiler verilmiştir. Onuncu bölümde yazılımın temel bileşeni olan metrikler ve metriklerin güvenilirlik açısından önemi, on birinci bölümde kaliteli bir test için daha önceki bölümlerde açıklanan yazılım süreçlerinin kontrolü, on ikinci bölümde yazılım gelişimi için kullanılan alternatif modeller, on üçüncü bölümde nesneye yönelik gelişimlere paralel olarak Oracle ile test yaklaşımları ve on dördüncü bölümde yazılım için gerçekleştirilen testleri belirten dokümanlama standardı hakkında açıklamalara yer verilmiştir. Sonuç olarak daha önce yapılan çalışmalar incelenerek yazılımın kalitesi için gerekli temel bileşenler ve bu kaliteyi sağlamak için uygulanan test kriterleri açıklanarak yazılım testi ve yazılım modelleri hakkında temel bilgiler oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
Master Thesis Trakya Univercity Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Engineering SUMMARY In this study, basic concepts of software, software models, software testing specifications and their implementation areas were given. In addition to that, usage alternatives and new approaches of software and software testing models were studied. First chapter describes brief history of software, basic steps of software and methods of determination. Second chapter describes software models, software testing, concept of testing, test techniques for software and test planning. In the third chapter, metrics that is the basic component of software and the importance of metrics according to reliability was mentioned. Respectively software process control for a good quality testing, alternative models for software development, test approaches with Oracle, documentation standards, which describe tests for software were mentioned. Finally, from the point of previous studies, the basic components of software quality and the test criteria for providing that software quality was talked about. In this way, software testing and software models were investigated.