Computational analysis of the search based cuts on the multidimensional 0-1 knapsack problem
Araştırma tabanlı kesmelerin çok boyutlu 0-1 sırt çantası problemleri üzerinde hesapsal analizi
  1. Tez No: 139273
  2. Yazar: DUYGU PEKBEY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN OĞUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: 0-1 Integer Programming, Multidimensional 0-1 Knapsack Problem m
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET ARAŞTIRMA TABANLI KESMELERİN ÇOK BOYUTLU 0-1 SIRT ÇANTASI PROBLEMLERİ ÜZERİNDE HESAPSAL ANALİZİ Duygu Pekbey Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Oğuz Eylül 2003 Bu çalışmada, yakın zamanda 0-1 programlama problemleri için Oğuz (2002) tarafından önerilen bir kesmenin (araştırma tabanlı kesme) potansiyel faydası analiz edilmektedir. Bu amaçla, araştırma tabanlı kesmeler ve bunlar üzerine kurulan yeni bir algoritma literatürdeki çok boyutlu 0-1 sırt çantası problemlerine ve rastlantısal olarak oluşturulan çok boyutlu 0-1 sırt çantası problemlerine uygulanmaktadır. Sonuçlar CPLEX v8.1' in MIP biçimindeki uygulaması ve literatürdeki sonuçlarla karşılaştırılmaktadır. Anahtar Kelimeler. 0-1 tamsayılı programlama, çok boyutlu 0-1 sırt çantası problemleri iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTATIONAL ANALYSIS OF THE SEARCH BASED CUTS ON THE MULTIDIMENSIONAL 0-1 KNAPSACK PROBLEM Duygu Pekbey M. S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Osman Oğuz September 2003 In this thesis, the potential use of a recently proposed cut (the search based cut) for 0-1 programming problems by Oguz (2002) is analyzed. For this purpose, the search based cuts and a new algorithm based on the search based cuts are applied to multidimensional 0-1 knapsack problems from the literature as well as randomly generated multidimensional 0-1 knapsack problems. The results are compared with the implementation of CPLEX v8.1 in MIP mode and the results reported.