Settlement of piled rafts: A critical review of the case histories and calculation methods
Kazıklı radye temellerinin oturması: Hesap metodlarının ve gerçek problemlerin eleştirel yaklaşımla tekrar incelenmesi
- Tez No: 143229
- Danışmanlar: PROF.DR. UFUK ERGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Otuma oram, eşdeğer ayak, eşdeğer radye, oturma, kazıklı radye temel, Settlement ratio, equivalent pier, equivalent raft, settlement, pile raft foundation
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 317
Özet
Bu çalışmada kazık guruplarının oturma analizlerinin elde çözüm metodlan incelenmiştir. Oturma oram, eşdeğer ayak, eşdeğer radye metodlan çalışılmıştır. Bazı hesap yöntemlerindeki değişikliklere dikkat çekilmiş ve önerilerde bulunulmuştur. Otuzun üzerinde, zemin ve temel özellikleri belirli kazıklı radye temel bulunmuştur. Her bir kazıklı temelin oturması bu metodlarla çözülmüştür. Her bir durum için sonuç tabloları ve grafikler hazırlanmıştır. Farklı yöntemlerle elde edilen neticeler her temel için tablo ve grafikler ile sunulmuştur. Bu tablo ve grafikler kullanılarak, ölçülen ve hesaplanan değerler karşdaştırılmıştır. Kazak tipinin etkileri de gösterilmiştir. Farklı durumlar için hangi metodun uygun olduğu bulunmaya çahşılmışttr. Sonuç olarak değişik tipteki hesap yöntemleri hakkında önerilerde bulunulmuştur
Özet (Çeviri)
In this study, settlement analysis of pile groups by hand calculation methods were investigated. Settlement ratio, equivalent pier, and equivalent raft methods were studied. Variations in some of the calculation methods were noted, and some suggestions were given. More than thirty piled raft foundation case histories whose foundation and soil properties known have been found. The settlement of piled foundation in each case was solved by these methods. Results obtained from the calculations following different methods were presented for each case in the form of tables and graphs. Measured and calculated values were compared by making use of graphs and tables. Effect of type of piles was shown. It was tried to find out that which method is suitable under different conditions. In conclusion, suggestions for methods and calculation procedures were given.