Ergama (Gökçeyazı) Ovası ile Manyas Ovası arasında kalan Kocaçay (Balıkesir) Vadisinin jeomorfolojisi
The geomorphology of the Kocaçay (Balıkesir) Valley between Ergama (Gökçeyazı) Plain and Manyas Plain
  1. Tez No: 144673
  2. Yazar: İSMAİL ORHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH SOYKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Geography
  6. Anahtar Kelimeler: Ergama Ovası, Manyas Ovası, Kocaçay, Vadi Jeomorfolojisi 111, Ergama Plain, Manyas Plain, Kocaçay, Valley Geomorphology. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET İnceleme alam, Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nün Karasi Yöresi'nde yer almaktadır.“Ergama (Gökçeyazı) Ovası ile Manyas Ovası Arasında Kalan Kocaçay (Balıkesir) Vadisinin Jeomorfolojisi”adını taşıyan çalışma, farklı yerşekilleri özellikleri ile dikkat çeken ve daha önce araştırılmamış bir sahanın ayrıntılı jeomorfolojik özelliklerinin belirlenmesi, haritalanması, oluşum ve gelişiminin açıklanmasını kapsamaktadır. İnceleme alanı, Alt Miyosen' den başlayarak devam eden tektonik, yapısal ve morfoklimatik süreç özelliklerine bağlı olarak şekillenmiştir. Üst Miyosen ve Pliyosen aşınım yüzeyleri geniş alanlarda platolar olarak ana şekil grubunu oluşturmaktadır. Alt Kuvaterner düzlükleri yarılmış alçak kademeler halinde plato sahaları içinde yer almaktadır. Tektonik ve morfoklimatik süreç özellikleriyle birlikte htolojik yapı özelliklerinin birlikte çalışması sonucu oluşan yer şekilleri çok etkene bağlı (polijenik) ve çok dönemli (polisiklik) bir sürecin ürünü olarak bugünkü topografyayı meydana getirmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The study area is situated in the South Marmara section of the Marmara Region which is also called“Karasi District”. This study under the title of“The Geomorphology of the Kocaçay (Balıkesir) Valley between Ergama (Gökçeyazı) Plain and Manyas Plain”covers explanation the detailed geomorphologic features determination, cartography, formation and progress of an area which is noticable in terms of different landforms and has not been investigated earlier. The Upper Miocene and Pliocene erosion surfaces comprise the main formation group as plateaus in vast areas. Sub Quaternary plain are seen within the platonic regions in the from of low, segmented levels. The landforms, which have been formed as a result of concurret process of tectonik/morphoclimatic progress and litologic structurel features constitude the current topography as the product of poligenic and poly cyclic process.