Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerde ziyaret ve ziyaret yerleri
Visitation and visiting places in the centre of Bingöl and central villages
  1. Tez No: 146361
  2. Yazar: LAMİA LEVENT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Halk Bilimi (Folklor), Religion, Folklore
  6. Anahtar Kelimeler: ziyaret, kutsal, din, inanç
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Özet Yüksek Lisans Tezi Bingöl Merkez ve Merkeze Bağlı Köylerde Ziyaret ve Ziyaret Yerleri Lamia LEVENT T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANA BİLİM DALI DİN SOSYOLOJİSİ BİLİM DALI 2004; Sayfa: DC+98 Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerde ziyaret ve ziyaret yerleri adlı bu çalışma, halk dindarlığının önemli bir veçhesini oluşturan ziyaret fenomenine açıklık getirmektedir. Ziyaret fenomeni, ülkemizin hemen her yöresinde yaygın olarak karşımıza çıkan bir olgu olması hasebiyle önem arzeden bir konudur. Buradan hareketle yapılan bu çalışmada, Türk toplumunun dini hayatının önemli bir boyutunu oluşturan ziyaret olgusu, din sosyolojisinin bilimsel yöntemleri ile incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Abstract Masters Thesis Visitation And Visiting Places In The Centre of Bingöl And Central Villages Lamia LEVENT T.C. UNIVERSTY OF FIRAT * INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES MAIN SCIENCE BRANCH OF SCIENCES OF PHILOSOPHI AND RELIGION SCIENCE BRANCH OF RELIGION OF SOCİOLOGY 2004- Page: IX+98 This sudy, called visitation and visiting places in the city centre of Bingöl and central villages clarifies the case of visitation which composes an important aspect of puplic religiousness. As a comman case which is found in almost all parts of our country, the case of visitation is a matter of signifiance. Therefore, in this study, the case of visitation which composes an important aspect of religious life of Turkish society, is tried to be studied with the scientific methods of sociology of religion. Key words visitation, sacred, religion, belief.