Yamula Barajı (Kayseri) dolgu ve kazı şevlerinde atatik ve dinamik parametrelerin etkisi
Statik and dynamic force affect on excavated and embankment type slopes of Yamula Dam (Kayseri)
- Tez No: 151735
- Danışmanlar: PROF.DR. ALTAY ACAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yamula, Şev stabilitesi, Geo Slope, . Yamula, Slope stability, Geo Slope. II
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ YAMULA BARAJI (KAYSERİ) DOLGU VE KAZI ŞEVLERİNDE STATİK VE DİNAMİK PARAMETRELERİN ETKİSİ İlkem RİFATER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman : Yrd.Doç.Dr. Altay ACAR Yıl: 2004, Sayfa: 112 Jüri : Yrd.Doç.Dr. Altay ACAR Doç.Dr. Hasan ÇETİN Yrd.Doç.Dr. Suphi URAL Bu çalışmada Kayseri ilindeki Yamula Barajı kazı ve dolgu şevlerindeki statik ve dinamik parametrelerin etkisi incelenmiştir. Bu parametrelerin etkisi Geo Slope Version 5 (Geo Slope, 2002) programı kapsamında dört farklı araştırmacının yöntemlerine göre (Morgenstern ve Price, Bishop, Janbu, ve İsveç Dilimler) değerlendirilmiştir. Ayrıca bölgenin jeolojik haritası hazırlanmıştır. Değerlendirmede özellikle referans alan olarak seçilen bir bölgede şev stabilitesi, su parametresi, yapı yükleri ve sismik yüklerle birlikte değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ms.C. THESIS STATIC AND DYNAMIC FORCE AFFECT ON EXCAVATED AND EMBANKMENT TYPE SLOPES OF YAMULA DAM(KAYSERİ) İlkem RİFATER DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assis.Prof.DrAltay ACAR Year : 2004, Pages: 112 Jury : Assis.Prof.DrAltay ACAR Assoc. Prof.Dr. Hasan ÇETİN Assis. Prof. Dr. Suphi URAL Static and dynamic force affect on excavated and embankment type slopes of Yamula Dam were investigated in the Kayseri region. This parameter effected according to four different researcher metods which were investigated by program of Geo Slope Version 5 (Geo Slope, 2002). Geological map were also prepared. A reference site was selected to carry out analysis of slope stability, piezometric parameter, construction loads and dynamic loading.