Mağaza yönetiminde eğitimin önemi ve bir uygulama
- Tez No: 152416
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TUĞRUL SAVAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Perakendecilik, F.ğitim, İş Tatmini, Kğitim Memnuniyeti, Retail, job Training, Job Satisfaction, Training Satisfaction
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu tez çalışmasında, mağaza yönetiminde eğitimin önemi ve çalışanların eğitimlere bakış açısı açıklanmıştır. Perakendecilik sektöründe müşteri hizmetlerinde başarılı olabilmek için çalışanların yaptıkları işe hakim olmaları gerekmektedir. Hatasız hizmet sunulabilmesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için herşeyden önce çalışanların güleryüzlü olabilmesi gerekir bunun içinde çalışanların yaptıkları işten keyif almaları, takım halinde çalışabilmeleri gerekmektedir. Araştırmada, Türkiye'nin en büyük perakendeci kuruluşlarından birine bağlı olarak hizmet veren bir satış mağazasında çalışanların aldıkları eğitimler ile ilgili memnuniyetleri ve eğitimlere verdikleri önem gösterilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın sonunda, çalışanların eğitim almaya gönüllü olduklarını fakat verilen eğitimlerin onlar için yeterli olmadığı bulunmuştur. Bu yüzden, eğitim yöntemleri ve içerikleri çeşitlendirilmelidir.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis is to investigate the importance of employee training, and workers' views about training in retail service sector. In order to obtain customer satisfaction in the retail sector, the employees should have control over their jobs. Above all, the employees should be friendly in order to give the service flawless, and to obtain customer satisfaction. To be friendly, the employees have to enjoy their work and be good at teamwork. In the present research, training satisfaction and the importance of training were observed in one of the biggest retail store in Turkey. The findings indicated that employees are willing to take training but the available training is not sufficient for them. Therefore, the training methods and contents should be increased in variety.