Comparison of software size estimation methods on a specific case
Yazılım büyüklük kestirim yöntemlerinin bir alan çalışması üzerinde karşılaştırılması
  1. Tez No: 153220
  2. Yazar: BURCU AKKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım İş Gücü Kestirimi, Web Objects, Function Points, Predictive Object Points, COSMIC Full Function Points, Software Effort Estimation, Web Objects, Function Points, Predictive Object Points, COSMIC Full Function Points. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
oz YAZILIM BÜYÜKLÜK KESTİRİM YÖNTEMLERİNİN BİR ALAN ÇALIŞMASI ÜZERİNDE KARŞILAŞTIRILMASI Akkan, Burcu Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Eylül 2004, 81 sayfa Yazılım büyüklüğünü ve iş gücü gereksinimini kestirmek için dört farklı yöntem bir alan çalışması çerçevesinde karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. Alan çalışması bütünleşik web tabanlı bir bilişim sisteminden oluşmaktadır ve ODTÜ'nün Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü için geliştirilmiştir. 'Web Objects' en iyi sonucu verirken, 'Function Points' ve 'COSMIC Full Function Points' yöntemlerinin % 25 oranında fazla iş gücü öngördüğü gösterilmiştir. Bunun yanı sıra, 'Predictive Object Points' yönteminin öngörüsü % 55 oranında düşük olmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPARISON OF SOFTWARE SIZE ESTIMATION METHODS ON A SPECIFIC CASE Akkan, Burcu M.S., Department of Information Systems Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen September 2004, 81 pages Four different techniques for estimating software size and required effort have been comparatively evaluated within the scope of a specific case. The case consists of an integrated web-based information system and it has been developed for Electrical and Electronics Engineering Department of METU. It has been shown that while 'Web Objects' gives the best result, 'Function Points' and 'COSMIC Full Function Points' overestimated the effort by around 25%. Besides, 'Predictive Object Points' underestimated the project by 55%.