Yerel bilgisayar ağı kullanan bilgisayar sınıfı
Computer class on LAN
  1. Tez No: 153753
  2. Yazar: AHMET OĞUZ AKTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞİRZAT KAHRAMANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: API, Protokol, Kontrol, Yönetici, Kullanıcı, Yerel Alan Ağı, API, Protocol, Control, Master, Slave, Local Area Network. -11
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ YEREL BİLGİSAYAR AĞI KULLANAN BİLGİSAYAR SINIFI Ahmet Oğuz AKTÜRK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Şirzat KAHRAMANLI 2004, 125 Sayfa Jüri: Doç. Dr. Şirzat KAHRAMANLI Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ Doç Dr. Ahmet ARSLAN Bilgisayar teknolojisindeki her yeni gelişme onun kullanımını daha da arttırmış ve ondan beklenen imkanları çeşitlendirmiştir. Bu imkanlardan biri de bilgisayarların birbirleriyle haberleşerek, sahip oldukları kaynakları paylaşmalarıdır. Bu çalışmada; bir yerel bilgisayar ağındaki bilgisayarların kontrolü amaçlanmış ve bu amaçla Delphi Programlama Dili kullanılarak yerel ağ ortamındaki bilgisayarların kontrolüne imkan sağlayacak Windows tabanlı bir program geliştirilmiştir. Geliştirilen program haberleşme için günümüzde en çok tercih edilen ve internetin de temel protokolü olan TCP/IP protokolünü kullanmaktadır. Program esas olarak herhangi bir bilgisayar ağında (Bu bir okulun bilgisayar laboratuarı ya da bir şirketin bilgisayar ağı olabilir) kullanıcıların ağı ne maksatla kullandığını kontrol etmeyi ve gerektiğinde buna müdahale edilmesine imkan sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis Computer Class on LAN Ahmet Oğuz AKTÜRK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Systems Education Advisor: Assoc. Prof. Dr. Şirzat KAHRAMANLI 2004, 125 Pages Jury: Assoc. Prof. Dr. Şirzat KAHRAMANLI Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ Assoc. Prof. Dr. Ahmet ARSLAN Every new development in computer technology increase the area of computer usage and diversify the expectations. One of these expectations is to let the computers communicate to share their resources. In this study; the control of computers in a local area network is aimed and with this purpose, with the usage of Delphi Programming Language, a windows based programme that will give a power to take the control of the computers in local area network has been developed. Advanced programme use the TCP/IP protocol which is the basic and also most preferred protocol of internet. The programme basically will give the power to take control of what purpose the users use the network (It can be a computer laboratory of a school or a network of a company) in any computer network and also give chance to interference this.