Eşen çayı (Fethiye-Muğla) balık faunasının araştırılması
Investigation of fish fauna of Esen river (Fethiye-Muğla)
  1. Tez No: 154523
  2. Yazar: MEHMET ALİ ONARAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FEVZİ YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Balık faunası, Fiziko-kimyasal özellikler, Su kalitesi, Eşen çayı
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
EŞEN ÇAYI (Fethiye-Muğla) BALIK FAUNASININ ARAŞTIRILMASI (Yüksek Lisans Tezi) Mehmet Ali ONARAN T.C. MUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2004 ÖZET Eşen Çayı'nın balık faunasının belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada, araştırma alanım temsil eden beş istasyondan balık örnekleri temin edilmiştir.Aynca suyun fiziko-kimyasal özellilerinin de tayin edilmesi maksadıyla su örnekleri alınmıştır. Ekim 2002-Eylül 2003 tarihleri arasında yakalanmış olan 527 adet balık örneğinin incelenmesi sonucunda, Eşen Çayı'nda 6 familyaya (Angullidae, Salmonidae, Cyprinidae, Mugilidae, Atherinidae, Blennidae) ait 10 tür ve 3 alttür tespit edilmiştir. Bunlar; Anguilla anguilla, Salmo trutta macrostigma, Leuciscus cephalus, Leuciscus borysthenicus, Blennius fluviatilis, Mugil cephalus, Mugîl labeo, Mugîl ramada, Mugîl saliens, Carassius carassius, Barbus plebejus escherichi, Capoeta capoeta bergamae, Atherina boyeridn. Anguilla anguilla, Leuciscus cephalus, Blennius fluviatilis dışında kalan türler arastana alanından ilk defa bildirilmiştir. Balıkların yaşama ortamı olan suyun fiziko-kimyasal özellikleri değerlendirilerek, Eşen Çayı'nda seçilen istasyonların su kalitesi sınıfları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
VI INVESTIGATON OF FISH FAUNA OF ESEN RIVER (Fethiye Mugla) (M. Sc. Thesis) Mehmet AH ONARAN T.C. MUGLA UNIVERSITY INSTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY 2004 ABSTRACT This study has been done in order to determine fish fauna, and water samples were taken from 5 different stations which represented research fields. Thereover in order to determine physico-chemical of the water samples were taken. Between October 2002 and September 2003, 527 fish samples were examined and as a result belonging to 6 families (Angullidae, Salmonidae Cyprinidae, Mugilidae, Atherinidae, Blennidae) 10 species and 3 subspecies; Anguilla anguilla, Salmo trutta macrostigma, Leuciscus cephalus, Leuciscus borysthenicus, Blennius fluviatilis, Mugil cephalus, Mugil labeo, Mugil ramada, Mugil saliens, Carassius carassius, Barbus plebejus escherichi, Capoeta capoeta bergamae, Atherina boyeri were identified. Except from Anguilla anguilla, Leuciscus cephalus and Blennius fluviatilis have been first reported from the study area. By evaluating physico- chemical properties of the water which is the living environment of fishes, water quality of Eşen River were determined. Key words : Fish Fauna, Physico-chemical characteristics, Water Quality, Eşen river Page numer :76 Aviser : Yrd.Doç.Dr. Fevzi YILMAZ