Özofagus kanserlerinde neoadjuvan hiperfraksiyone akselere radyoterapi ve eş zamanlı kemoterapinin değerlendirilmesi
  1. Tez No: 161173
  2. Yazar: ALPTEKİN ARİFOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ESRA KAYTAN SAĞLAM
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Radyoloji ve Nükleer Tıp, Radiology and Nuclear Medicine
  6. Anahtar Kelimeler: Ortodoksluk, Millet Sistemi, Patrikhane, Ekümenik, Heybeliada Ruhban Okulu, Orthodoxy, Millet System, Patriarchate, Ecumenic, Halki Theological School vi
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
SAÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tez Özeti Tezin Başlığı: Türkiye'nin Ortodoks Unsurları Tezin Yazarı: Engin Tozlu Danışman: Yrd. Doç. Dr. ibrahim KAMİL Kabul Tarihi: Sayfa Sayısı: vi (ön kısım) + 136(tez) + 21 (ekler) Anabilimdalı: Uluslararası İlişkiler Bilim dalı Uluslararası İlişkiler Türkiye'nin Ortodoks unsurları yeterince araştırılmamış bir olgudur. Bu unsurların en önemlileri alfabetik sıraya göre; Bulgar, Rum, Süryani ve Türk Ortodoks topluluklarıdır. Bu toplulukların uluslar arasılaşma ve hatta varlığını sürdürme süreç ve davranışlarına ilişkin literatürde yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bu çalışmanın araştırma problemi, Türkiye'deki Ortodoks topluluklarının günümüzdeki siyasal davranışlarını nasıl geliştirdiklerim belirlemek olarak ifade edilebilir. Bir topluluk dinsel amaç güderek davranışta bulunsa da, bu davranış siyasal şekilde olmaktadır ve bunun sonuç ve/veya sonuçlan Türkiye'nin iç ve dış politikasına ve toplumsal bilincine yansımaktadır. Bu bağlamda bu çalışmanın amaçlarım, bu toplulukların güncel duruşunu ve dış unsurlar tarafından nasıl algılandıkları, uluslararası sistemi nasıl kullandıklarını ve sistem tarafından nasıl kullanıldıkları, Türkiye'yi dış dinamikleri kullanarak nasıl değiştirdikleri sorularına cevap aramak olarak ifade etmek mümkündür. Bu sorulara cevap ararken literatür taramasına ek olarak kartopu araştırması ve yazılı kaynak azlığından dolayı zaten mecburen yapılması gereken mülakat yöntemlerine başvurulmuştur. Konuya sadık kalacak şekilde, akademisyenlerin ve uzmanların çalışmalarından faydalanılmış, bilgiler değerlendirilip düzenlenmiş ve yukarıda belirtilen düzen içerisinde sunulmuştur. Bu çerçevede yapılan çalışma sonucunda Türkiye'deki Ortodoks toplulukların, kendilerini algılama ve davranış kalıplarını oluşturmalarında Osmanlı döneminde uygulanmış olan millet sisteminin halen çok büyük etkileri olduğu saptanmıştır. Ayrıca bu topluluklar bireysel olarak Cumhuriyet sonrasında kendilerini ifade etmemekte yada edememektedirler. Bu yüzden topluluklar araştırılırken en büyük kurumlan olan kiliseleri de ele alınmıştır. Ve ilginçtir ki, bu toplulukların en büyük sorunları Türkiye ile değil, Fener Patrikhanesi iledir. Patrikhanenin bu topluluklara yaptığı baskılar ve uluslararası arenada Türkiye aleyhine yaptığı çalışmalar, Türkiye'nin dinsel, kültürel haklar konusunda baskı ve eleştirilere uğramasına yol açmıştır. Bu eleştirilerin sonucu olan, Anayasa ve mevzuat değişiklikleri tezde verilmiştir. Bu yönleri ile bakıldığında çalışmanın bulgularının önemli ölçüde yeni olduğu söylenebilir.
Özet (Çeviri)
Sakarya University Institute of Social Sciences Abstract of Master's Thesis Title of the Thesis: Orthodox Components of Turkey Author: Engin Tozlu Supervisor: As. Prof. Dr. Ibrahim KAMIL Date: Nu. of pages: vi (pre text) + 136 (main body) + 21 (appendices) Department: International Relations Subfield: International Relations Orthodox components of Turkey is a fact that is not searched enough. According to alphabetical order, the most important components are Bulgarian, Greek, Syrian and Turkish Orthodox communities. There is not enough information about internationalization and moreover carrying on the existences of these communities in literature. The research problem of this study considers how the Orthodox communities in Turkey determine their actual political behaviours. Even a community behaves with a religional aim, that behavior happens in a political way and the result and/or results of that behavior is reflecting into internal and external politics and social conscious of Turkey. In this respect the objectives of this study can be stated as answering the questions like; the actual postures of these communities, how they perceive by external components, how they use international system and how the system use them, and how they change Turkey buy using external dynamics. In order to answer these questions, in addition to a literature review snowball method and interview method which has to be done because of data scarcity have been applied. In a way to remain true to the subject, studies of academicians and experts have been benefited, information has been evaluated and put in order and presented in the system that clarificated above. In the result within this framework, it has been determined that the millet system that applied during Ottoman age is still has great influence on creating behavior matrixes of the Orthodox communities in Turkey and on perceiving themselves. Besides, in the post- Republic age these communities do not or can not express themselves. Because of this reason while the communities are inspecting their churches considered too. And it is so interesting that the major problem of these communities is not with Turkey but with Phanar Patriarchate. The pressures done to these communities and actions in international area against Turkey by the patriarchate, pave the way for pressures and critiques to Turkey on the subjects of fundamental and cultural rights. The laws and constitution amendments have given in the thesis. It can be said that inventions of the study is significant new when taking care with those sides.