Analysis, design, and implementation of a two-switch single phase electronic line voltage regulator
Çift anahtarlı ve tek fazlı bir elektronik şebeke gerilim regülatörünün analizi, tasarımı ve deneysel uygulaması
  1. Tez No: 166821
  2. Yazar: BİLGE ŞİMŞİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET HAVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güç kalitesi, gerilim düşümü, güç kalitesi düzeltme aygıtı, gerilim regülatörü, enerji depolama kondansatörü, Power quality, voltage sags, power conditioning equipment, voltage regulator, energy storage capacitor. IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
oz ÇİFT ANAHTARLI VE TEK FAZLI BİR ELEKTRONİK ŞEBEKE GERİLİM REGÜLATÖRÜNÜN ANALİZİ, TASARIMI VE DENEYSEL UYGULAMASI Şimşir, Bilge Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Ahmet M. Hava Nisan 2005, 157 sayfa Günümüzdeki elektrikli cihazlar giderek güç kalitesi problemlerine, özellikle gerilim düşümlerine karşı daha duyarlı olmaktadırlar. Gerilim düşümlerini düzeltmek için çeşitli cihazlar mevcuttur. Bu tez, gerilim düşümlerini düzeltmek için geliştirilmiş çift anahtarlı ve tek fazlı bir elektronik gerilim regülatörünü analiz etmektedir. Bu gerilim regülatörünün teorisi araştırılmıştır. Enerji depolama kondansatörlerinin boyutlandırılması için bir analitik yöntem geliştirilmiştir. Ayrıntılı bilgisayar benzetimi yardımıyla bu gerilim regülatörü modellenmiş ve kararlı hal ve dinamik davranışı incelenmiştir. 220-V, 50-Hz and l-kW anma değerlerinde bir gerilim regülatörünün tasarımı, benzetimi ve imalatı yapılmıştır. Bu gerilim regülatörünün başarımı ile ilgili sonuçlar ve son değerlendirmeler de tezin içerisinde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS, DESIGN, AND IMPLEMENTATION OF A TWO-SWTTCH SINGLE phase electronic line voltage REGULATOR Şimşir, Bilge M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Ahmet M. Hava April 2005, 157 pages Present day electrical equipment is rapidly becoming more and more sensitive to power quality problems, especially voltage sags. Various voltage sag correction devices are available. This thesis analyzes a two-switch, single-phase electronic voltage regulator for correcting voltage sags. The theory of this voltage regulator has been investigated. An analytical method for sizing the energy storage capacitors has been established. The voltage regulator has been modeled and its steady-state and dynamic behavior has been studied by means of detailed computer simulations. A 220-V, 50-Hz, 1-kW rated regulator has been designed, simulated, and built. The results on the performance of voltage regulator and conclusions are also given.