Visual composition in component oriented development
Bileşen yönelimli geliştirmede görsel tümleme
- Tez No: 166952
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ HİKMET DOĞRU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: bileşen yönelimi, görsel tümleşim, BYYM aracı, bileşen tümleşimi, component orientation, visual composition, case tool, component integration. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
oz BİLEŞEN YÖNELİMLİ GELİŞTİRMEDE GÖRSEL TÜMLEME Öztürk, Murat Mutlu Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ali Hikmet Doğru Ağustos 2005, 91 sayfa Bu tez çalışması Bileşen Yönelimli Yazılım Mühendisliği (BYYM) sürecine uygun bir görsel tümleme yaklaşımı ortaya koymaktadır. Grafiksel bir modelleme aracı olan Bileşen Yönelimli Yazılım Mühendisliği Modelleme Aracı (BYYMMA), bir sistemi özel bir alana özgü bileşenleri tümleyerek oluşturabilme kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilmiştir. Bu tümleme, bileşenler arasındaki bağlantı noktalarının ve etkileşim detaylarının tanımlanması ile gerçekleştirilir. JavaBeans mimarisinin olay modeli eklenen kabiliyetler arasındadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VISUAL COMPOSITION IN COMPONENT ORIENTED DEVELOPMENT Öztürk, Murat Mutlu MS, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ali Hikmet Doğru August 2005, 91 pages This thesis introduces a visual composition approach for JavaBeans components, in compliance with the Component Oriented Software Engineering (COSE) process. The graphical modeling tool, COSECASE, is enhanced with the ability to build a system by integrating domain-specific components. Such integration is implemented by defining connection points and interaction details between components. The event model of the JavaBeans architecture is also added to the capabilities.