Optimal scope of work for international integrated systems
Uluslararası entegre sistemler için optimum iş kapsamı
  1. Tez No: 167009
  2. Yazar: MUSTAFA ALP ERTEM
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. CANAN SEPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: proje çizelgeleme, çok-yollu zaman/maliyet ödünleşme problemi, sistem entegrasyon projeleri, sayısal risk analizi, uygulama konuları, project scheduling, multi-mode time/cost trade-off problem, systems integration projects, quantitative risk analysis, implementation issues
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışma, proje uygulama maliyetinin beklenen değerini, proje riskini de dikkate alarak minimize eden bir sistem entegrasyon projesi modeli tanımlamaktadır. Proje yönetiminde sık rastlanan bir sorun kıt kaynakların projeyi oluşturan özel işlere atanmasıdır. Bu kaynakları çoğunlukla bireyler (vasıflı işgücü) temsil ederler. Bir işi yapmak için harcanan zaman ve katlanılan maliyet, işin hangi kaynağa atandığına bağlıdır. Bir sistem entegrasyonu projesi nakliyat, kurulum ve kabul alanlarındaki uygulama konularını içerir. Uygulama sorunları; proje gecikmelerine, artan maliyetlere, azalan performansa yol açar, bu da sistem entegratörünün müşterilerinde memnuniyetsizliğe sebep olur. Aktiviteler şu üç yoldan biriyle yapılabilir; entegratör tarafından, müşteri tarafından veya entegratör ve müşterinin ortak çalışmasıyla. Bu çalışmada, her yola göre değişen maliyet, süre ve olağanüstü olay olasılıkları dikkate alınarak proje ağını oluşturan her aktivitenin gerçekleştiricisi seçilmiştir. Modelin kullanımı müşteri ve entegratörün beraberce sözleşmedeki sorumlulukların uygun atanmasına imkan verecektir. Sistem entegratörleri, bu modeli uygulama hizmetlerini geliştirmek için de kullanabilirler. Farklıparametrelerin değişik yolların seçimindeki etkisini görebilmek için deneysel bir tasarım ve Monte-Carlo simülasyon çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study develops a systems integration project scheduling model which identifies the assignment of activity responsibilities that minimizes expected project implementation cost, considering the project risk. Assignment of resources to the individual jobs comprising the project is a persistent problem in project management. Mostly, skilled labor is an essential resource and both the time and the cost incurred to perform a job depend on the resource to which job is assigned. A systems integration project includes implementation issues in the areas of shipping, installation, and commissioning. Implementation problems lead to project delays, increased costs, and decreased performance, leading to customer dissatisfaction with the systems integrator. Activities can be performed in one of three ways: by the integrator, by the customer, or jointly between the integrator and customer. In this study we select the performer (mode) of each activity comprising the project network while taking into consideration the varying cost, duration and extreme event probability of each activity among different modes-integrator, joint work and customer.Use of the model will permit customers and integrators to mutually agree on an appropriate assignment of responsibilities in the contract. Systems integrators can also use the model to improve their implementation services offerings. An experimental design and a Monte-Carlo simulation study were conducted to see the effects of the parameters of the problem on the selection of modes.