An examination of possible contributions of new media terms and concepts to the field of product design
Yeni medyalar terimi ve kavramlarının ürün tasarımı alanına katkıları üzerine bir inceleme
  1. Tez No: 167016
  2. Yazar: AHMET ATIF AKIN
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. AREN KURTGÖZÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni Medyalar, Elektronik Medyalar, Medya Teknolojileri, Sayısallaştırma, Ürün Anlambilimi, Ürün Tasarımı, New Media, Electronic Media, Media Technology, Digitalization, Product Semantics, Product Design IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz YENİ MEDYALAR TERM VE KAVRAMLARININ URUN TASARIMI ALANINA KATKILARI ÜZERİNE BİR İNCELEME Akın, Ahmet ATIF Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tez Yöneticisi : Öğr. Gör. Dr. Aren Kurtgözü Eylül 2005, 105 sayfa Yeni medyalar iletişim ve üretim için yeni yollar önermektedir. Bu çalışma yeni medyalar yazınının incelenmesinin olası sonuçlarının ürün tasarımı alanına katkılarını araştırmayı amaçlamaktadır. Yeni medyalar üzerine yapılan inceleme betimleyici bir yaklaşımla yürütülmüştür, yeni medyaların temel prensipleri ve özellikleri çalışılmıştır. Yeni medyalar ve ürün tasannu alanlarında paralel olarak yürütülen bu yazın incelemesi sırasında bu iki alanın kavramları arasındaki olası bağlantılar araştırılmış ve irdelenmiştir. Yeni medyalar teknolojilerinin ortaya çıkışına bağlı olarak ürün ve kullanıcı arasındaki iletişimin dönüşümü ve tasarım ve üretim medyalarının dönüşümleri çalışmanın iki odak noktasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EXAMINATION OF POSSIBLE CONTRIBUTIONS OF NEW MEDIA TERMS AND CONCEPTS TO THE FIELD OF PRODUCT DESIGN Akın, Ahmet ATIF M.Sc, Department of Industrial Design Supervisor : Inst. Dr. Aren Kurtgözü September 2005, 105 pages New media offer new ways for communication and production. This study aims to explore possible outcomes of the review of the new media literature for a contribution to the field of product design. Examining new media in a descriptive manner, the study presents its basic principles and characteristics. Relevant parts of new media and product design literature are reviewed in order to locate possible connections and/or exchanges between major concepts used in these fields. The two focal points of the study are the transformations that have taken place in (1) user- product communication and (2) design and production media, resulting from the emergence of new media technologies.