User-product interaction in new product encounters: Prominence of user expertise and product properties
Yeni ürünler için kullanıcı-ürün ilişkisi: Kullanıcı yetkinliği ve özelliklerinin önemi
- Tez No: 167017
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM ERBUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yeni ürün, kullanıcı deneyimi, kullanıcı yetkinliği, yenilikçi ürün, ürün kullanımı, New product, user experience, user expertise, innovative product, product utilization IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZ YENİ ÜRÜNLER İÇİN KULLANICI-ÜRÜN İLİŞKİSİ: KULLANICI YETKİNLİĞİ VE ÜRÜN ÖZELLİKLERİNİN ÖNEMİ Kuleli, Kerem Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Erbuğ Eylül 2005, 97 sayfa Kullanıcı-ürün ilişkisi günlük hayata dair çok yönlü ve çok kesitli bir deneyimdir. Bu çalışmada söz konusu ilişkinin en önemli iki aktörü olan kullanıcı ve ürün ele alınmış, kullanıcı yetkinliği ile ürün yenilikçiliği incelenmiştir. Kullanıcı yetkinliğinin yeni ve özellikle de yenilikçi ürünlerin kullanımındaki önemi iki vaka çalışmasının sonuçlarına dayandırılarak ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USER-PRODUCT INTERACTION IN NEW PRODUCT ENCOUNTERS: PROMINENCE OF USER EXPERTISE AND PRODUCT PROPERTIES Kuleli, Kerem M. Sc, Department of Industrial Design Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Çiğdem Erbuğ September 2005, 97 pages User-product interaction is a multi-dimensional, multi-faceted and multi-modal everyday encounter. This study concentrates on the two most prominent actors of this interaction, namely, the user and the product, whereby user expertise and product innovativeness are given special attention. Prominence of user expertise in new product encounters, especially those with innovative products, is established through the findings of two case studies.