Analysis and design of passive microwave and optical devices using the multimode interference technique
Pasif mikrodalga ve optik araçların çoklu modların girişimi tekniği kullanılarak analiz ve tasarımları
  1. Tez No: 167263
  2. Yazar: AHMET SERTAÇ SUNAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. TUNCAY BİRAND
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çoklu Modların Girişimi, Birleştiriciler, Dielektrik kat dalga kılavuzları, Dikdörtgen dalga kılavuzları, Multimode Interference, Couplers, Dielectric slab Waveguides, Rectangular Waveguides
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Çoklu Modların Girişimi tekniği (MMI) bazı optik, mili metrik dalga ve mikro dalga aygıtlarının analiz ve tasarımlarında kullanılan güçlü bir araçtır. MMI yönteminin temel prensipleri ve kendini görüntüleme prensibi tanıtıldı. Bu yöntem kullanılarak, NxN MMI çoklayıcıları, MMI ayırıcı/birleştiricileri incelendi. Çoklu Modların Girişimi ve Çoklu Modların Girişim Birleştiricilerini örneklemek amacıyla bilgisayar simülasyonları gerçekleştirildi. Çok modlu“dikdörtgen metalik' ve ”dielektrik kat' dalga kılavuzları ve araçlarının analizi için MMI yaklaşımı kullanıldı.MMI tekniğinin uygulanmasının deneysel olarak araştırılması amacıyla X- bantta çalışan bir metalik dalga kılavuzu kullanıldı. İlgili yapının kurulumu ve ilgili deneysel çalışma rapor edildi.
Özet (Çeviri)
The Multi Mode Interference (MMI) mechanism is a powerful tool used in the analysis and design of a certain class of optical, microwave and millimeter wave devices. The principles of the MMI method and the self-imaging principle is described. Using this method, NxMMMl couplers, MMI splitter/combiners are analyzed. Computer simulations for illustrating the“Multimode Interference Mechanism”and“Multimode Interference Couplers”are carried out. The MMI approach is used to analyze overmoded 'rectangular metallic' and 'dielectric slab' type of waveguides and devices.The application of the MMI technique is investigated experimentally by using a metallic waveguide structure operating in the X-band. The construction of the related structure and the related experimental work are reported.