Bir arıtma tesisine ait proses suyunun özelliklerinin belirlenmesi ve arıtma veriminin incelenmesi
An investigation on water characterictics of a power plant process water and its treatment efficiency
  1. Tez No: 167535
  2. Yazar: AKİF BÜYÜKMUMCU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ALİ BERKTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ters ozmos, arıtma, membranlar, enerji santrali, proses suyu, Reverse osmosis, treatment, membranes, power plant, process water
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu araştırmada, bir enerji santralinin proses suyu ihtiyacını karşılamak için kullanılan kuyu suyunun ters ozmos ile arıtılmasından sonra ürün suyu parametreleri üzerindeki değişim ve arıtma veriminin incelenmesi amaçlanmıştır. Tesiste ham yer altı suyu ön arıtım ve ters ozmos sistemlerinden geçirilerek enerji santralinde soğutma suyu, kazan suyu ve türbin suyu olarak kullanılmaktadır. Çalışmada bir yıl içinde her mevsimi temsilen yılda dört kez alınan ham su ve ürün suyu numuneleri analiz edilerek su kalitesi parametrelerindeki değişimleri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to investigate the treatment efficiency of well water which is used as process water in power plant prior to its treatment by using reverse osmosis process. In the power plant, raw ground water is used as cooling water and turbine water in heading systems after being pre-treated and passed through into reverse osmosis unit. In this research, the variations of the water quality parameters have been determined by analysing the raw water and samples of product water which were taken four times in four seasons in a year.