Aydın ili Limoniidae (Diptera) familyasının faunistik ve ekolojik yönden incelenmesi
A investigation on fauna and ecology of Limoniidae (Insecta, Diptera) of Aydın
- Tez No: 167829
 - Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HASAN KOÇ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Biyoloji, Biology
 - Anahtar Kelimeler: Limoniidae, Insecta, Diptera, Fauna, Aydın, Limoniidae, Insecta, Diptera, Fauna, Aydın Page number: 129 Adviser : Yrd. Doç. Dr. Hasan KOÇ
 - Yıl: 2005
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Muğla Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 148
Özet
XI AYDIN İLİ LIMONIIDAE (DIPTERA) FAMİLYASI TÜRLERİNİN FAUNİSTİK VE EKOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Okan ÖZGÜL MUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2005 ÖZET Bu araştırma, Aydın ilinden Mayıs 2002 ile Nisan 2005 tarihleri arasında toplanan 40 taksona ait 783 limoniid örneğine dayanmaktadır. Phyllolabis nielseni Mannheims, Phyllolabis theowaldi Mannheims, Austrolimnophila (s.str.) brevicellula Stary, Afrolimonia minima (Savchenko), Prinolabis hospes (Egger), Arctoconopa melampodia (Loew), Erioptera fuscipennis Meigen, Erioptera sp, Haplolabis (Parilisia) punctigera (Lackschewitz), Molophilus (s.str.) obscurus (Meigen), Molophilus (s.str.) ochraceus (Meigen), Molophilus (s. str.) vafer Lackschewitz, Ormosia sp, Gonomyia (s. str.) copulata (Becker), Gonomyia (s.str.) tenella (Meigen), Idiocera (s.str.) sziladyi (Lackschewitz), Antocha sp, Dicranomyia (Melanolimania.) morio (Fabricius) türleri Türkiye Limoniidae faunası için ilk kez kaydedilmiştir. Ayrıca tespit edilen bütün taksonlar araştırma alanı için de yeni kayıttır. Her bir türün kısa morfolojisi, ekolojisi, Türkiye ve Palearktik bölgedeki yayılışları verilmiştir. Ayrıca türlerin araştırma bölgesindeki ilçelere göre yatay dağılışları ile uçuş zamanları çizelgeler halinde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
XII A INVESTIGATION ON FAUNA AND ECOLOGY OF LIMONIIDAE (INSECTA, DIPTERA) OF AYDIN (M. ScThesis) Okan ÖZGÜL MUGLA UNIVERSITY INSTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY 2005 ABSTRACT This study is based on 783 Limonüd specimens belonging to 40 taxa collected from Aydın between May 2002 and April 2005. Phyllolabis nielseni Mannheims, Phyllolabis theowaldi Mannheims, Austrolimnophila (s.str.) brevicellula Stary, Afrolimonia minima (Savchenko), Prinolabis hospes (Egger), Arctoconopa melampodia (Loew), Erioptera fuscipennis Meigen, Erioptera sp, Haplolabis (Parilisia) punctigera (Lackschewitz), Molophilus (s.str.) obscurus (Meigen), Molophilus (s.str.) ochraceus (Meigen), Molophilus (s. str.) vafer Lackschewitz, Ormosia sp, Gonomyia (s. str.) copulata (Becker), Gonomyia (s.str.) tenella (Meigen), Idiocera (s.str.) sziladyi (Lackschewitz), Antocha sp, Dicranomyia (Melanolimania.) morio (Fabricius) are the first record for the Turkish Limoniidae fauna. All taxa are the first record for research area. Morphology, ecology, distribution in Turkey and Palearctic regions were given for each species. Horizontal distribution of each species according to the county in the research area and their flying periods were also illustrated in tables.