Kalman filtering for space-time block coded signals over Rayleigh fading channels
Rayleigh sönümlemeli kanallarda uzay-zaman blok kodlanmış sinyaller için Kalman filtresi
- Tez No: 169192
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. REYAT YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Equalization, Kalman filtering, Rayleigh fading channels, space-time block codes
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
iv ÖZET Hızlı Rayleigh sönümlenmeli kanallarda uzay-zaman blok kodlanmış iletimler için kanal kestirimi problemi konu edilmiştir. Uzay-zaman blok kodlan için en küçük ortalama karesel hata açısından optimum olan sonlu-uzunluklu blok karar geribeslemeli denkleştirici önerilmiştir. Düz ve seçici sönümlenmeli kanallarda uzay- zaman blok kodlan için kanal kestirici olarak Kalman filtresi kullanan alıcılar sunulmuş ve tartışılmıştır. Son olarak önerilen alıcıların etkili performansı bilgisayar benzetimleriyle gösterilmiştir. Anahtar Sözcükier: Denkleştirme, Kalman filtresi, Rayleigh sönümlenmeli kanallar, uzay-zaman blok kodlan. ısB».
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT The problem of channel estimation for space-time block coded transmissions over fast Rayleigh fading channels is addressed. Finite-length block decision feedback equalizer (DFE) is proposed for space-time block codes (STBCs) which is optimum in the minimum-mean-square-error (MMSE) sense. Receivers for STBCs over flat and frequency-selective channels that employ Kalman filtering for channel estimation are presented and discussions are made. Finally, the powerful performance of the proposed receivers are demonstrated by computer simulation results.