Synthesizer in FM band and its application on FM receiver
  1. Tez No: 1696
  2. Yazar: A.TARIK GÜNDÜZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RUYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Faz kilitli siklik bireştirici, Faz kilitli döngü, Faz karşılaştırıcı, Faz/sıklık karşılaştırıcı. IV, Phase-locked frequency synthesizer, Phase- locked loop, Phase detector, Phase-frequency detector. -Ill
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
ÖZET FM BANDINDA BİRESTİRİCİ VE FM ALICISINA UYGULANIŞI GÜNDÜZ, A. Tarık Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bolümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ruyal Ergül Eylül 1987, 111 Sayfa Bu tez çalışmasında faz kilitlemeli döngü teorisi tartışılmış ve FM bandında 1600 farklı sikliği kilitleyebilme yeteneğindeki bir bireştirici tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Sıklık seçimini kolaylaştırmak için, bellekli sayısal bir devre tasarlanmıştır. Ek olarak bu bireştirici, FM alıcısına yerel osilator olarak, otomatik sinyal aramayı sağlamak amacıyla uyarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYNTHESIZER IN FM BAND AND ITS APPLICATION ON FM RECEIVER GUNDUZ, A. Tank M.S. İn EE. Supervisor: Assc. Prof. Dr. Ruyal Ergul September 1987, 111 Pages In this thesis work phase-locked loop theory and general synthesizer structure are discussed and a synthesizer which has a capability of locking at 1600 different frequencies in FM band is designed and developed. For simple frequency selection, a digital circuit using memory devices is designed. Additionally, this synthesizer is adapted to a FM receiver's local oscillator to provid automatic searching of the signals.