Inelastic dynamic analysis of a capacitor center
- Tez No: 1697
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇETİN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Dinamik analiz, elektrik yapıları uzay kafesler, uzay çerçeveler, bilgisayar analizleri. iv, Dynamic analysis, electrical structures, space truss, space frame, computer analysis. ii
- Yıl: 1987
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
ÖZET TRAFO MERKEZLERİNİN ELASTİC OLMAYAN DİNAMİK ANALİZİ KONKAN, Yüksel Yüksek Lisans Tezi, iriş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Çetin YILMAZ Eylül 1987 Uzay çerçeve, uzay kafes ve uzay kafes ile çerçevenin bir arada bulunduğu yapıların elastik olmayan dinamik analizi ni yapmak için bir bilgisayar programı yazılmıştır. Bu programın temel özelliği yanal yüklemelerin önemli bir kısmını almak üzere yerleştirilen ve yalnızca çekme kuvve ti alan diagonal elemanları analizde dikkate alarak yapının zemin hareketleri sonucunda davranışını gerek nümerik tablolar gerekse istenen deplasman ve elemanlar için grafik olarak verilebilmesidir. Genel hareket denklemi adım '-adım direk entegrasyon metodu İle çözülmüştür. Bütün değerler için kararlı sonuç veren Wilsonö metodu kullanılmıştır. İİİBu çalışmanın sonunda tipik bir trafo merkezinin yatay yer hareketleri karşısındaki davranışları özellikle diagonal elemanların davranışları irdelenmiştir. Sonuçta diagonal elemanların yatay yer hareketleri sonucunda yapının yanal hareke tini önemli oranda azalttığı ve yapının stabilitesine katkıda bulunduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INELASTIC DYNAMIC ANALYSIS OF A CAPACITOR CENTER KONKAN, Yüksel M. S. in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Çetin YILMAZ September 1987 A computer program for inelastic dynamic analysis of space frame, space truss and space truss-space frame mixed st ructures was developed. The capacitor centers made of por celain columns and diagonal elements and steel beams can be analyzed to find stresses and deformations created by any dy namic load or ground motions. All structures which are modelled as space truss, space frame or mixed type can be analyzed by this program. The governing equations of motion are integrated numeri cally by a step by step direct integration procedure. The responce characteristics as deflections and element forces are given in tabular form or as a graph.Behavior of cross-braced structures is shown in this study. As a conclusion diagonal cross-bracing elements are found to take important amount of lateral loads and they also increase the sta bility of the structure.