Arazi ve arsa düzenleme çalışmalarında eşdeğerlilik yönteminin coğrafi bilgi sistemi ortamında uygulanabilirliğinin araştırılması
Practicability of urban land arrangement by using equivalence methods in GIS softwares
  1. Tez No: 172374
  2. Yazar: EROL YURDOĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ŞABAN İNAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Coğrafi bilgi sistemi, Değerleme, Eşdeğerlilik, BKPO (Birim katılım payı oram), DOPO (Düzenleme ortaklık payı oram), Mevzuat, Adalet, Kamuya ayrılan alanlar, GIS, Valuation, Equivalence, BKPO (New proportion of Public rights), DOPO (Present proportion of Public rights), Laws of the country, equitable, Public rights
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ARAZI VE ARSA DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDA EŞDEĞERLİLİK YÖNTEMİNİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ORTAMINDA UYGULANABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI Erol YURDOGLU Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Şaban İNAM 2005, 79 sayfa Jüri: Prof. Dr. Cevat İnal Yrd. Doç. Dr. Şaban İnam Yrd. Doç. Dr. Tayfun Çay Bu çalışma, Türkiye'de yapılan imar planı uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümü için öneriler sunmak amacıyla yapılmıştır. Çıkan sonuçlara göre; coğrafi bilgi sistemi ortamında uygulanacak eşdeğerlilik yönteminin sağlayacağı imkanlar ve adalet gösterilmiş, eşdeğerlilik yönteminin uygulanabilirliliği kanıtlamış, coğrafi bilgi sistemlerinin önemi vurgulanmış ve bu doğrultuda yeni bir arazi ve arsa düzenleme mevzuatının hazırlanması gereği ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis PRACTICABILITY OF URBAN LAND ARRANGEMENT BY USING EQUIVALENCE METHODS IN GIS SOFTWARES Erol YURDOGLU Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geodesy and Photogrammetry Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Şaban İNAM 2005, 79 Pages Jury: Prof. Dr. Cevat İnal Yrd. Doç. Dr. Şaban İnam Yrd. Doç. Dr. Tayfun Çay The aim of this thesis is to propose to the problems encountered in applying urban plans in Turkey. According to conclusions of this thesis; the possibility of equivalence method in GIS applications, practicability of this method, the importance of GIS are explained and in that context the neccessity of new urban planning aplication' s legislation is explained.