Seçilmiş ürünlerde tüketici ilgisinin marka bağlılığına etkisi: Üç il örneği
Effect of consumer involvement on brand loyalty in selected products: Three province sample
  1. Tez No: 172857
  2. Yazar: SAİM SANER ÇİFTYILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. REMZİ ALTUNIŞIK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici ilgisi, Marka Bağlılığı, Müşteri Tatmini, Marka Güveni, Marka-Kişi Uyumuvm, Consumer Involvement, Brand Loyalty, Customer Satisfaction, Brand Trust, Brand-Person CongruencyIX
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 198
Özet
SAÜ. Sosyal Bilimler EnstitüsüDoktora Tez Özeti Tezin Başlığı: Seçilmiş Ürünlerde Tüketici İlgisinin Marka Bağlılığına Etkisi: Üç IIÖrneğiTezin Yazan: Saim Saner ÇIFTYILDIZ Danışman: Doç.Dr. Remzi ALTUNIŞIK Kabul Tarihi: 10.02.2006Sayfa Sayısı: DC(ön Kısım) + i89(Tez) + 20(Ekler) Ana Bilim Dalı: işletmeBilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Günümüz pazarlarında artan rekabet ve daha karmaşık hale gelen tüketici yapısı sebebiyle, mevcut müşteri tabanının muhafazasına yönelik çalışmalar pazarlama yazımında giderek daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Bu çalışmada ise tüketici ilgisi, müşteri tatmini, marka güveni ve marka-kişi uyumu yapılarının marka bağlılığına olan etkileri incelenmektedir. Bu amaçla yapılan analizler iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İlk aşamada söz konusu öncüllerin marka bağlılığına olan doğrudan etkileri incelenmiştir. İkinci aşamada ise tüketici ilgisinin, müşteri tatmini, marka güveni ve marka-kişi uyumu ile marka bağlılığı arasındaki ilişkilere etkisi araşlırılmaktadır. Analizler neticesinde elde edilen bulgular, tüketici ilgisi, müşteri tatmini ve marka güveninin, marka bağlılığına olumlu etkilerinin olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte tüketici ilgisinin söz konusu yapılar ile marka bağlılığı arasındaki ilişkileri olumlu etkilediği elde edilen bulgular arasında yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Sakarya UniversityAbstract of PhD. Thesis Title of The Thesis: Effect of Consumer Involvement on Brand Loyalty in SelectedProducts: Three Province SampleAuthor: Saim Saner ÇIFTYILDIZ Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Remzi ALTUNIŞIK Date: 02. 1 0.2006 Number of Pages : rx (Pre text) + 1 89 (Main Body) +20 (Appendices)Department: BusinessSubfield: Production Management & Marketing In todays markets, because of the ever increasing competition and the consumer structure that has become even more complex, it has began to become more important to find a way in the field of marketing to maintain the already existing customer profile. In this study the interaction effect of involvement on the relationship between satisfaction, brand trust and brand-person congruncy with brand loyalty is examined. With this goal in mind analysis were conducted in two stages, hi the first stage, the direct effect of the antecedents of brand loyalty was examined. In the second stage the interaction effect of consumer involvement on the relationsip between customer satisfaction, brand trust and brand-person congruency with brand loyalty were examined. The results that were derived from the analysis is that consumer involvement, customer satisfaction and brand trust effect brand loyalty positively. And the positive interaction effect of involvement on the relationship between brand loyalty and its antecednts is the end result of the findings.