The Demand for international reserves and exchange rate arrangements in Turkey 1981-1989
  1. Tez No: 17625
  2. Yazar: NAZENDE ÖZKARAMETE
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NUR KEYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: the actual level of reserves, desired level of reserves, official exchange rate, non-official exchange rate. 3.1
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DE ULUSLARARASI REZERVLERE TALEP ve KUR AYARLAMALARI 1981-1989 Bu tezin amacı, Türkiye'de uluslararası rezervlere olan talebi ve resmi ve piyasa döviz kurları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, ödemeler bilançosuna“Parasalcı”yaklaşım özetlenmiş, ikinci bölümde uluslararası rezervlere olan talep ve Türkiye için söz konusu olan dönemde gerekli olan rezerv miktarı hesaplanmıştır. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde karaborsa döviz kuru ile Türkiye'deki döviz kuru ayarlamaları özetlenmiştir. Beşinci bölümde, model çözülmüş son bölümde ise ampirik bulgulara yer verilmiştir. iii
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DEMAND FQI INTERNATIONAL RESERVES AND EXCHAIGE RATE ARRANGEMENTS IN TURKEY 1981-1989 The purpose of this study is to estimate a model that takes into account demand for international reserves and to examine the relationship between the official and non-official exchange rates. The study is divided into six parts. In part one, the monetary approach to balance of payments is summarized. In the second part the demand for international reserves is analyzed and for Turkey a time series of“desired reserves”is generated. The topics of part three and four are the exchange rate arrangements and black market for foreign exchange. In part five the model is derived and part six reports the empirical results.