Testing distributed real-time systems with a distributed test approach
Gerçek zamanlı dağıtık sistemlerin dağıtık bir yaklaşımla test edilmesi
  1. Tez No: 176873
  2. Yazar: GÖKHAN ÖZTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENAN ECE SCHMİDT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Testi, Gerçek Zamanlı Dağıtık Sistemler, Yazılım Test Teknikleri, Software Testing, Distributed Real-Time Systems, Software Testing Techniques
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Yazılım testi yazılım geliştirme sürecinde hataların bulunmasını sağlayan ve geliştirilen yazılımın doğruluğunu garantileyen önemli bir aşamasıdır. Gerçek zamanlı dağıtık sistemler genellikle yazılım güvenirliğinin ve kalitesinin çok önemli olduğu güvenlik kritik sistemlerdir. Fakat şu anki test tekniklerinin çoğu sıralı (gerçek zamanlı olmayan) yazılımlar için geliştirilmiştir ve gerçek zamanlı dağıtık sistemlerin testi üzerine yapılmış sınırlı miktarda çalışma bulunmaktadır. Bu tez kapsamında akademik literatürde önerilen“Gerçek zamanlı dağıtık sistemlerin dağıtık test mimarisi ile testi edilmesi”bir örnek çalışma üzerinde uygulanmıştır ve bir yazılım geliştirme firmasında uygulanan yazılım test yöntemi ile karşılaştırılmıştır. Sonuçların değerlendirilmesi gerçek zamanlı dağıtık sistemler için dağıtık test mimarisi kullanımının yazılım doğruluğu açısından yararlarını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Software testing is an important phase the of software development cycle which reveals faults and ensures correctness of the developed software. Distributed real-time systems are mostly safety critical systems for which the correctness and quality of the software is much more significant. However, majority of the current testing techniques have been developed for sequential (non real-time) software and there is a limited amount of research on testing distributed real-time systems. In this thesis, a proposed approach in the academic literature ?testing distributed real-time systems using a distributed test architecture? is implemented and compared to existing software testing practices in a software development company on a case study. Evaluation of the results show the benefits of using the considered distributed test approach on distributed real-time systems in terms of software correctness.