Software process improvement in a software development environment
Bir yazılım geliştirme ortamında yazılım süreç iyileştirme
  1. Tez No: 177440
  2. Yazar: ZEYNEP KONURALP
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Süreç ?yilestirme, Gözden Geçirme, Metrik, Dogrulama, Software Process Improvement, Review, Metric, Verification
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Bir yazılım süreci iyilestirme çalısması sunulmaktadır. Yazılım gelistirme süreçleri ve bunların iyilestirilmesi konularındaki literatür incelenmistir. Daha sonra Ankara'da bulunan X Firmasının Yazılım Mühendisligi Direktörlügünde uygulanan es düzey gözden geçirme süreci incelenmis ve yakın zamanda önerilmis bir yönteme göre statik yazılım süreci metrikleri hesaplanmıstır. Bu metriklere dayanan iyilestirme önerileri ve yazarın ortaya koyup kıdemli personelle tartıstıgı iyilestirme önerileri degerlendirilmistir. Bu iki yaklasım karsılastırılmıstır. Son haline getirilen iyilestirme önerileri sürece uygulanmıs ve iyilestirilmis es düzey gözden geçirme süreci ortaya konmustur. Daha sonra uygulanan iyilestirme önerilerinin etkisini görebilmek için statik yazılım gelistirme metrikleri iyilestirilmis süreç için de hesaplanmıstır. ?yilestirilmis süreç firmada uygulanmıs ve ilk sonuçları alınmaya baslanmıstır.
Özet (Çeviri)
A software process improvement study is presented. The literature on software development processes and their improvement is reviewed. The current peer review process at Software Engineering Directorate of the X Company, Ankara, Türkiye (XCOM) is studied and the static software development metrics based on a recent proposal have been evaluated. The static software metrics based improvement suggestions and the author?s improvement suggestions discussed with the senior staff are compared. An improved peer review process is proposed. The static software development metrics have been evaluated on the improved process to see the impacts of the improvements. The improved process has been already implemented at XCOM and preliminary results have been obtained.