DSPPTOOL: A tool to support distributed software projeckt planing
DYPPARAÇ:Dağınık ortamda yazılım proje planlamasını destekleyen bir araç
  1. Tez No: 184857
  2. Yazar: SEVİL YILMAZ YAĞIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Planlama, Da ıtık Planlama, Atamav, Project Planning, Distributed Planning, Task Assignmentiv
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZDYPPARAÇ: DA ITIK ORTAMDA YAZILIM PROJE PLANLAMASINIDESTEKLEYEN B R ARAÇYa ız, Sevil YılmazYüksek Lisans, Bili im Sistemleri BölümüTez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur DemirörsOcak 2004, 68 pagesBu tez da ıtık ortamda yazılım proje planlamasını destekleyen bir aracıngeli tirilmesini hedeflemektedir. Bu araç proje kapsamının, zaman planının ve iatamalarının, organizasyonel seviyedeki süreçleri kullanalarak birden fazlakatılımcı tarafından hazırlanabilmesini sa lar. Bu amaçla da ıtık ortamda yazılımproje planlamasının gereksinimleri tartı ılmı , geli tirilen aracın gereksinimleritanımlanmı ve varolan yazılım araçları kar ıla tırılmı tır. Ayrıca geli tirilen araçiki kriter temel alınarak de erlendirilmi tir: lk kiriter, aracın belirlenmifonksiyonel nitelikleri kar ılayıp kar ılamadı ının belirlenmesi, ikinci kriter isegerçek bir projenin proje plan verileri kullanılarak aracın kullanılırlı ının tasdikedilmesidir. Bu araç proje kapsamının, zaman planının ve i atamalarının dahaetkin, do ru ve sorunsuz bir ekilde hazırlanmasını sa lamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTDSPPTOOL: A TOOL TO SUPPORT DISTRIBUTED SOFTWARE PROJECTPLANNINGYa ız, Sevil YılmazM.S., Department of Information SystemsSupervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur DemirörsJanuary 2004, 68 pagesThis thesis focuses on the development of a distributed software project planningtool that enables more than one participant to prepare the different parts of theproject scope, schedule and task assignment by allowing to utilize the predefinedorganizational level processes. For this purpose, we discuss the need for adistributed software project planning tool, identify tool requirements and compareavailable tools with respect to the requirements. In addition, we evaluate the toolbased on two criteria: first one is the tool?s adequacy to meet the identifiedfunctional attributes and the second one is the validation of the tool by utilizingthe data of the project schedule of a real project. This tool enables preparation ofproject scope, schedule and task assignments in a more effective, accurate andseamless way.